Tšekin naisten reissu Suomeen vaarassa

MAAJOUKKUE / Uutinen
Vuosi sitten MM-kisoissa Tšekki väänsi myös Suomea vastaan.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Naisten MM-kisojen karsinnassa vaadittiin täydet kolme ottelua ennen kuin Sveitsi onnistui varmistamaan paikkansa ylimmällä tasolla Suomen MM-turnaukseen 2018-19. Tšekki hävisi ratkaisevan pelin 1-3 ja putoaa - ehkä.

Naisten MM-kisojen sarjanousija Saksa ylsi yllättäen mitalipeleihin asti ja kohtaa perjantai-iltana pronssipelissä Suomen, joten karsintasarjan välttäminen ei ollut muille helppoa. Kylmät kävi Tšekille ja Sotšin vuoden 2014 olympiapronssimitalisti Sveitsille. 

Sveitsin maajoukkue on ollut laskusuhdanteessa muun muassa siksi, että tähdet Julia ja Stefania Marty ovat lopettaneet maajoukkueessa. Sarjapaikan uusiminen otti koville, sillä siihen vaadittiin kaksi voittoa, ja Sveitsi hävisi ensimmäisen karsintaottelunsa Tšekille 2-4. Toisessa pelissä edettiin jatkoajalle asti, kunnes Sveitsin Christine Meier teki helpottavan 3-2-voittomaalin. Perjantain ratkaisevan kohtaamisen, johon Tšekki lähti ilman ykkösmaalivahtiaan Klara Peslarovaa, Sveitsi voitti 3-1.

Vaikka Tšekin naiset jäivät turnauksessa viimeiseksi, putoaminen ylimmältä tasolta on ehdollinen. Kansainvälinen jääkiekkoliitto päättää toukokuussa, laajennetaanko naisten MM-kisat kahdeksan joukkueen turnauksesta kymmenen joukkueen kisoiksi. Jos näin käy, laajemmat kisat pelataan jo heti seuraavissa MM-kisoissa, jotka pidetään Suomessa kaudella 2018-19.

Olympiavuonna 2017-18 ylimmän tason MM-kisoja ei pelata, joten ylimmän sarjan uudet joukkueet olisivat tämän ja ensi kauden 1A-divisioonan turnausten voittajat, ja näin koossa olisi kymmenen maata.

Jos Kansainvälinen jääkiekkoliitto ei siunaa laajennusehdotusta, Tšekki putoaa 1A-tasolle.

» Lähetä palautetta toimitukselle