Stanley Cup: Ottawa kavensi finaalisarjan

Stanley Cup-finaalisirkus siirtyi kahden ottelun jälkeen Ottawaan ja kotijoukkue käytti kotietunsa heti hyödyksi. Senators voitti tähän asti runsasmaalisimman ja tapahtumarikkaimman finaalin lukemin 5-3.

Senators käänsi ottelun itselleen toisessa erässä. Avauserän jälkeen oltiin tasalukemissa Andy McDonaldin vietyä Anaheimin johtoon ja Chris Neilin tasoitettua tilanteeksi 1-1.

Toisessa erässä nähtiin yhteensä viisi osumaa. Anaheim meni kahdesti johtoon. Ensin Corey Perreyn laukaus upposi hieman helposti Ray Emeryn taakse, mutta kotijoukkue kuittasi maalivahtinsa virheen vain 27 sekuntia myöhemmin. Anton Voltshenkov ampui aloituksen jälkeen viivalta ja Mike Fisher ohjasi ruuhkasta kiekon verkkoon.

Vain muutama minuutti edellisestä ja Anaheim siirtyi jälleen johtoon. Ray Emery torjui Dustin Pennerin laukauksen eteensä ja irtokiekossa oli ensimmäisenä Ryan Getzlaf, joka toimitti kiekon maaliin.

Ottawa ei kuitenkaan lannistunut, vaan tehtaili erässä vielä kaksi osumaa. Daniel Alfredssonin tekemästä 3-3-tasoituksesta puhutaan vielä pitkään. Wade Redden toimitti kiekon maalille ja kapteeni Alfredsson ohjasi kiekon jalalla sisään. Tilannetta tutkittiin pitkään videolta, mutta lopulta todettiin, että kyseessä ei ollut potku ja osuma hyväksyttiin.

- Liigan mielestä se ei ollut potku ja sillä selvä. Meidän näkökulmasta se oli potkumaali, mutta en ole kelannut nauhaa useammasta suunnasta, joten en uskalla vielä täysin arvioida tilannetta, Anaheimin päävalmentaja Randy Carlyle kommentoi.

Lieneekö epäselvä tasoitus vienyt Ducksien pelihaluja, mutta vielä ennen toisen erän loppua Senators siirtyi ensimmäistä kertaa ottelun aikana johtoon. Dean McAmmond toimitti kiekon kohti Jean-Sebastian Gigueren vartioimaa maalia ja peliväline osui matkalla Anaheim-puolustaja Chris Prongerin jalkaan, josta kiekko kimposi maaliin.

Kolmannessa erässä Senators kaunisteli lukemat vielä 5-3:een, maalintekijänä suoraan syötöstä Anton Voltshenkov.

Ottelussa kävivät tunteet kohtuullisen kuumana, sillä molemmat joukkueet ottivat lukuisia jäähyjä. Lisäksi Chris Prongerin kyynärpäätaklauksen vuoksi peli oli useita minuutteja poikki, kun Ottawan lääkäri tutki Dean McAmmondia, joka ei osuman jälkeen palannut enää kaukaloon. Myös ensimmäisen finaalinsa pelannut Ducks-hyökkääjä Chris Kunitz joutui jättämään ottelun kesken.