NHL:ssä tapahtuu, 30. elokuuta: Nilsson Islandersiin, Stastny Oilersiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun 30. päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

New York Islanders on solminut kolmivuotisen tulokassopimuksen ruotsalaislaituri Robert Nilssonin kanssa. Nilsson on seuran ykköskierroksen varaus kesältä 2003.

Hyökkääjälegenda Kent Nilssonin poika teki läpimurtonsa Elitserienissä jo kaudella 2002-03, 17-vuotiaana, kun hän iski Leksandin paidassa pisteet 8+13. Menneellä kaudella Nilsson edusti Djurgårdenia.

Poika-Stastny Oilersiin

Edmonton Oilers on hankkinut hyökkääjä Yan Stastnyn Boston Bruinsista. Vaihdossa Bruins saa takaisin ensi kesän varaustilaisuuden oman neljännen kierroksen varausvuoronsa, jonka se antoi Oilersille vaihdossa Brad Isbisteristä. Oilers solmi välittömästi Stastnyn kanssa kaksivuotisen tulokassopimuksen.

Yan Stastny on Quebec Nordiquesin hyökkääjälegendan Peter Stastnyn poika. Boston Bruins varasi nuoremman Stastnyn vuoden 2002 varaustilaisuuden kahdeksannella kierroksella. Kaksi edelliskautta Stastny on pelannut Saksassa, Nürnberg Ice Tigersin joukkueessa.

Lisäksi puolustaja Danny Syvret on allekirjoittanut Oilersin kanssa kolmivuotisen pelaajasopimuksen. Sopimuksen tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

20-vuotias Syvret pelasi viime kaudella OHL-liigaa London Knightsissa. Hän merkkautti 62 runkosarjaottelussa puolustajalle mukavat 69 tehopistettä. Pudotuspeleissä Syvretin saldo oli 18 ottelua ja 20 tehopistettä. Kightsin voittamassa Memorial Cup-turnauksessa hän puolestaan ylsi neljässä pelissä viiteen pistemerkintään.

Syvret on Oilersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2005. Hänet on valittu kaudella 2004-05 sekä CHL:n että OHL:n parhaaksi puolustajaksi ja nimetty molempien liigojen ensimmäiseen tähdistökentälliseen. Syvret oli myös mukana Kanadan kultajoukkueessa vuoden 2005 nuorten MM-kisoissa.

Picard ja Pöpperle Sinitakkeihin

Columbus Blue Jacketsin GM Doug MacLean ilmoitti maanantaina tehneensä kolmivuotiset sopimukset hyökkääjä Alexandre Picardin ja maalivahti Tomas Pöpperlen kanssa. Sopimusten tarkempia yksityiskohtia ei julkistettu.

Picard, 19, on Blue Jacketsin ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 2004. Koko draftin kahdeksantena pelaajana varattu Picard teki viime kaudella 40 maalia ja 85 pistettä 65 QMJHL-ottelussa. Lisäksi hänen tililleen rapsahti 120 jäähyminuuttia.

Blue Jacketsin tämän vuoden varaustilaisuuden viidennellä kierroksella varaama Pöpperle, 20, torjui menneellä kaudella Tshekin Extraligassa Sparta Prahan joukkueessa. Hän pelasi 25 ottelua, joissa hänen torjuntaprosenttinsa oli 94,9. Voittoja hänen vyölleen kertyi 15.

Penguins hyväksyi Tärnströmin sopimuksen

Pittsburgh Penguins on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen puolustaja Dick Tärnströmin kanssa. Seura hyväksyi lauantain välimieskäsittelyssä määrätyn sopimuksen muutaman päivän miettimisen jälkeen. Sopimus on arvoltaan 1,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Tärnström oli 52 pisteellään Penguinsin paras pistemies kaudella 2003-04.

NHL:ssä tapahtui 28. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle