NHL: Pittsburgh ja Montreal avasivat

Pittsburgh Penguins ja Montreal Canadiens avasivat Itäisen konferenssin semifinaalit.

Seitsemännen ottelun härkävoiton kaksi päivää sitten avauskierroksellaan kammennut Montreal Canadiens avasi Itäisen konferenssin pudotuspelit paremmin runkosarjassa sijoittuneen Pittsburgh Penguinsin vieraana. Kanadalaisjoukkue myös näytti jatkavan siitä mihin se jäi, kun se siirtyi ottelun johtoon jo sen viidennellä minuutilla.

Avausmaali syntyi, kun pirteästi ensimmäisissä NHL-otteluissaan kevään aikana esiintynyt tulokaspuolustaja P.K. Subban sai kiekon viivalla ja jatkoi kiekon tulisella rannelaukauksella kohti Penguins-maalia. Kiekko otti pari pomppua ja yllätti Marc-Andre Fleuryn helpon näköisesti. Maali oli Subbanin NHL-uran ensimmäinen.

Pittsburgh kuitenkin junaili itsensä ylivoimaosumilla tasoihin ja ohitse. Ensin Sergei Gontshar kiekotteli Kris Letangin ja Jevgeni Malkinin kanssa ylivoimalla ja ampui lopulta pelivälineen itse verkon perukoille. Kuutisen minuuttia myöhemmin Penguins oli taas hereillä ylivoimallaan. Jordan Staal sai kiekon keskelle ja kun samaan aikaan Jaroslav Halak valui liian syvälle maaliinsa, sai Staal ammuttua kotijoukkueen jo johtoon. 2-1 jäi myös ensimmäisen erän tulokseksi.

Erän ikävin uutinen oli Canadiensin huippupakki Andrei Markovin loukkaantuminen tilanteessa jossa Matt Cooke taklasi miestä päädyssä. Markov poistui pukukoppiin eikä palannut enää ottelussa kentälle. Tempaus aiheutti myös kentällä olleiden pelaajien keskuudessa myös lähes nyrkkeilyksi menneen joukkoväännön.