Jari Korhonen lopettaa

LIIGA / Uutinen
Bluesin 32-vuotias puolustaja Jari Korhonen joutuu lopettamaan kiekkouransa. Korhosen pelit päätti tammikuussa 2006 tullut käsivamma, joka ei ole parantunut toivotulla tavalla.

Korhonen loukkasi kätensä harmittoman näköisessä keskialueen yhteentörmäyksessä SaiPaa vastaan käydyssä liigaottelussa. Korhoselta murtui tilanteessa useampi luu kädestä ja edessä oli pitkä leikkausten ja kuntoutusten kierre.

Korhonen harjoitteli koko viime kauden Bluesin liigajoukkueen kanssa ja yritti vielä tänä syksynä tehdä paluuta jäälle omatoimisen harjoittelun voimin, mutta lopulta kävi ilmi, että mahdollisuuksia pelaamiseen huipputasolla ei enää ole.

Kiekollisena puolustajana tunnettu Korhonen siirtyi Bluesiin Sveitsiläisestä Ambri-Piottan joukkueesta joulukuussa 2005. Espoolaisseuran riveissä hän pelasi vain 9 ottelua.

Suomalaiselle kiekkokansalle Korhonen tuli tunnetuksi vasta varsin kypsässä iässä. Kaukalopallouransa jälkeen Korhonen siirtyi I divisioonan Diskokseen ja pelasi ensimmäiset liigapelinsä Korhonen 27-vuotiaana JYPissä kaudella 2002-03. Seuraavien kahden kauden aikana Korhonen lukeutui SM-liigan kiekollisten puolustajien eliittiin jyväskyläläisseuran riveissä.

SM-liigauransa aikana Korhonen teki runkosarjan 160 ottelussa yhteensä 98 tehopistettä. Pudotuspelejä puolustaja pelasi 12 saalistaen 5 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle