Jani Hassinen palaa Hämeenlinnaan

LIIGA / Uutinen
Päivän Hämeen Sanomat kertoo HPK:ssa liigauransa aloittaneen Jani Hassisen palaavan Hämeenlinnaan. Hassisen sopimus on kaksivuotinen.

Menneellä kaudella Hassinen voitti Ruotsin mestaruuden HV-71:n riveissä. Runkosarja Hassisen osalta kulki kohtuullisesti, kun hän iski 11 maalia ja antoi 13 syöttöä 41:ssa ottelussa. Pudotuspeleissä Hassinen kuitenkin hyytyi ja joutui loppupeleissä tulemaan toimeen varsin pienellä peliajalla. Pudotuspeleissä Hassinen tehoili 4+2 19:ssä ottelussa.

HPK:n toiminnanjohtaja Risto Korpela oli tyytyväinen Hassisen puumerkattua mustaa valkoiselle.

- Hassisella on luisteluvoimaa. Hän menee ja pelaa kovaa kumpaankin suuntaan. Lisäksi Jani tuo nuoreen ryhmäämme lisää kokemusta. Hän täyttää meillä ison paikan, Korpela kertoi.

Hassiselle suunniteltaneen paikkaa HPK:n kahdesta ensimmäisestä kentällisestä. Joukkue kaipasi selvästi maalintekijää pudotuspeleissä ja nyt hämeenlinnalaiset toivovat sellaisen saaneensa riveihin, kun tuttu mies pukeutuu jälleen ritaripaitaan.

Samalla Hassisen siirto kielii myös paluusta Hämeenlinnassa tuttuun lennokkaaseen hyökkäyspeliin. Valmentaja Jukka Jalonen ilmoitti haluavansa ensi kauden joukkueen olevan liikkuvampi ja nopeampi, Hassinen tuo ryhmään juuri näitä ominaisuuksia.

Savonlinnan suunnalta lähtöisin oleva Hassinen on tuttu mies Rinkelinmäellä, sillä hän teki liigadebyyttinsä HPK:n paidassa. Viidestä Kerho-paidassa vietetystä kaudesta viimeinen on Hassisen toistaiseksi tuloksekkain vuosi SM-liigassa. Risto Jalon ja Aleksandr Andrievskin rinnalla hämeenlinnalaisten ykkösketjussa pelannut Hassinen takoi kunniakkaat tehot 19+30 kaudella 1996-97.

» Lähetä palautetta toimitukselle