Hurricanes-pakit tykittivät Quickin penkille

NHL-maali numero yksi.
Carolina Hurricanes otti makean kotivoiton yön NHL-kierroksella, kiitos puolustajiensa tehoillan.

Carolina Hurricanes katkaisi viiden ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi alkuillan ottelussaan Los Angeles Kingsin puolustajiensa maalivireen ansiosta lukemin 4-3. Brett Pesce avasi maalihanat uransa ensimmäisellä NHL-osumalla avauserässä ja Hurricanesin paras pistemies Justin Faulk lisäsi maalimääräänsä kahdella ylivoimaosumalla. Faulkilla on kasassa jo kahdeksan ylivoimamaalia, kovin saldo koko liigassa.

Pesce oli ottelun jälkeen ikionnellinen uran avausosumasta.

− Puhelimessani on varmasti pari viestiä odottamassa vanhemmiltani. Olen kiitollinen heille saamastani tuesta, he ovat auttaneet minua aina pikkujunnusta saakka, Pesce muisti läheisiään.

Kahden erän jälkeen Hurricanes johti vuosien 2012 ja 2014 Stanley Cup -mestareita 4-2. Tämä riitti Kings-maalia kaksi erää vartioineelle Jonathan Quickille ja kolmanteen erään tolppien väliin luistelikin ruotsalaistorjuja Jhonas Enroth. Kings nousi kolmannessa erässä vielä maalin päähän Anze Kopitarin illan toisella osumalla, mutta voittoon saakka kiri ei riittänyt.

Donskoi venytti pisteputkeaan, Canadiens vahva erikoistilanteissa

San Jose Sharks nousi kolmannen erän päätöspuoliskon kolmella maalilla maalin takaa-ajoasemasta voittoon vieraskaukalossa Columbus Blue Jacketsin vieraana. Sharks-kapteeni Joe Pavelski johti joukkojaan kahdella maalilla. Joonas Donskoille merkittiin syöttöpiste Patrick Marleaun viimeistelemään ottelun avausmaaliin. Donskoi on kerännyt neljään viimeiseen otteluun neljä (1+3) tehopistettä.

Montreal Canadiens saalisti täyden pistepotin voitettuaan kotijäällään New York Islandersin. Canadiensin kaikki neljä maalia syntyivät erikoistilanteista, kun teki kolme osumaa ylivoimalla ja kertaalleen alivoimallakin.

Voiton keskelle jobinpostia kanadanranskalaisille toi Brendan Gallagherin loukkaantuminen. Gallagherilta murtui kaksi sormea miehen torjuttua Johnny Boychukin laukauksen kädellään. Gallagher joutuu vammansa johsota leikkauspöydälle alkuviikosta ja on sivussa NHL-jäiltä toistaiseksi.

New Jersey Devilsin onnistui saalistaa vieraspisteet Vancouverista, vaikka Canucks nousikin aivan ottelun lopussa maalin päähän. Ottelun hahmona hääräsi Devils-laituri Mike Cammalleri, joka saalisti ottelussa kolme (1+2) tehopistettä.

Devils-vahti Cory Schneider torjui ottelussa 36 kertaa ja palkittiin ottelun kolmostähtenä. Ex-Canuck Schneider otti näin ensimmäisen voittonsa entisessä kotihallissaan vierasjoukkueen maalivahtina.

CAROLINA - LOS ANGELES 4-3
COLUMBUS - SAN JOSE 3-5
MONTREAL - NY ISLANDERS 4-2
VANCOUVER - NEW JERSEY 2-3