Hermekselle jatkajia ja uusi maalivahti Joensuusta

MESTIS / Uutinen
Edelmann torjui kolme edelliskautta Jokipojissa.
Kuva © Antti Varonen
Kokkolan Hermeksen maalivahtiosasto vahvistuu Jokipojista siirtyvällä Mikael Edelmannilla. Edelmannin sopimuksen lisäksi seura kertoi tehneensä jatkosopimukset seitsemän pelaajan kanssa.

Mikael Edelmann siirtyy Hermeksen maalille yksivuotisella sopimuksella. Päättyneellä kaudella 22-vuotias torjuja pelasi Jokipoikien maalilla 28 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 90,8. Pronssijuhliin päättyneissä pudotuspeleissä Edelmann torjui 14 ottelua ja niissä torjuntaprosentiksi muodostui 93,2.

− Kokkolaan on hieno tulla ja olen kuullut Hermeksestä paljon positiivisia asioita. Innolla odotan jo tulevaa kautta. Hermekseen tein sopimuksen koska tuntui siltä, että minut oikeasti haluttiin tänne ja tiedän että meillä on mahdollisuus menestyä ensi kaudella, Edelmann kommentoi.

− Tulevan kauden henkilökohtaiset odotukset on tietysti että pystyn torjumaan joukkueelle mahdollisimman paljon voittoja ja kehittyä kokoajan paremmaksi maalivahdiksi.

Puolustukseensa kokkolalaisjoukkue kiinnitti jatkosopimuksilla Nico Lehdon, Miika Franssilan, Jere Rantalan sekä Miika Huhtasen. Nelikosta Lehdon sopimus on kaksivuotinen, muiden yksivuotiset.

Hyökkääjistä yksivuotisiin jatkoihin nimensä kirjoittivat joukkueen kapteeni Jussi Nättinen, Severi Kuntsi sekä Eetu Karvinen, jonka sopimuksessa ollut optiovuosi käytettiin. Nättinen tehtaili päättyneellä kaudella joukkueessa tehot 9+24, kun taas Kuntsin pistepussi karttui yhdeksällä ja Karvisen kahdeksalla tehopisteellä.

− Mikael Edelmann ja jatkosopimuksen tehneet pelaajat ovat kaikki tärkeitä palasia tulevan kauden joukkueessa. Tottakai maalivahdin kiinnittäminen on yksi tärkeä asia, mutta myös kapteenin sekä puolustuksen rungon jatkaminen tutussa valmennuksessa on iso asia, totesi Hermeksen urheilujohtaja Pasi Tuukkanen.

− Nämä pelaajat haluavat urallaan eteenpäin ja kokevat että Hermes on hyvä paikka kehittyä. Viime vuoden joukkueesta yksi pääsi kokeilemaan liigapelejä ja toinen teki nyt kahden vuoden sopimuksen liigaan. Viime vuosi oli tuloksen osalta seuran tavoitteiden mukainen ja nyt valmennus on vuoden kokeneempi ja tietää tarkalleen missä asioissa meidän tulee parantaa. Tästä on hyvä jatkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle