Colorado aseeton, Sharks fyysinen

NHL:ssä yön kierroksella pelattiin kaksi ottelua. Arrowhead Pondilla Colorado joutui toistamiseen ankkalauman kurittamaksi. Kahden pelin jälkeen Avalanchen maalisaldo näyttää yhä nollaa. San Jose aloitti ottelusarjansa 2-1 voitolla.

Anaheim - Colorado 3-0
(Otteluvoitot: 2-0)

Anaheim lähti toiseen kotiotteluunsa hyvistä asemista. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi murskaavaan kotivoittoon, lukemin 5-0. Tässäkään pelissä Colorado ei saanut juonesta kiinni, vaan Anaheim tarjoili perjantain ottelun toiveuusintana kotiyleisölle.

Maalinteon aloitti avauserässä rookie-hyökkääjä Ryan Getzlaf ylivoimamaalillaan. Toisessa erässä Ducks siirtyi 2-0-johtoon puolustaja Ruslan Salein maalilla. Anaheim iski ottelussa vielä kertaalleen, kun toisen erän puolivälissä pöytäkirjaan iskettiin maalintekijän kohdalle nimi Joffrey Lupul. 3-0-osuman syötti veteraanihyökkääjä Todd Marchant, jolle kirjattiin ottelusta tehot 0+2.

Anaheimin maalilla Ilja Bryzgalovin kuparinen säilyi yhä. Colorado ei ole onnistunut maalinteossa vielä kertaakaan tämän sarjan aikana, ja kun Calgarykin tahkosi Bryzgalovin kanssa lähes kaksi kokonaista ottelua maaleitta, on venäläinen pitänyt maalinsa puhtaana jo lähes 230 minuuttia. Kolmen ottelun nollapeliputkellaan Bryzgalov sivuaa Frank McCoolin tulokasennätystä.

- Ei se ole minulle suuri juttu. On hauskaa, että voitimme ottelun, vaatimaton Bryzgalov kommentoi pelin jälkeen. Keskityn vain peliin, ja teen kaikkeni voiton eteen. Tunnen oloni itsevarmaksi, koska joukkueemme pelaa hyvin, ja tämä auttaa minua luottamaan itseeni entistä enemmän, lisäsi Bryzgalov.

Bryzgalov on syrjäyttänyt Anaheimin maalilla kevään 2003 pudotuspelien MVP-pelaajan, Jean-Sebastien Gigueren.

- En usko että hän edes käsittää sitä, joten älkää kertoko hänelle, kommentoi Selänne medialle Bryzgalovin hurjaa temppua. Ilja on kaveri, joka haluaa vain pelata ja pitää hauskaa kentällä. Hän ei ota paineita mistään, jatkoi Selänne.

Coloradon maalilla Jose Theodore esiintyi edukseen, mutta siitä ei Avsille liiemmin iloa ollut, kun toisessa päässä oli vielä kuumempi maalivahti. Theodorelle kertyi ottelussa 32 torjuntaa.

Ducks-hyökkääjä Corey Perry oli edelleen sivussa polvivamman takia. Sarja jatkuu tiistaina Pepsi Centerissä.

Teemu Selänne, Ana, 0+0, +/- 0, 3 laukausta, 17:33

Antti Laaksonen, Col, 0+0, -1, 1 laukaus, 14:37

Nieminen niittasi miehet seinille
San Jose-Edmonton 2-1
(Otteluvoitot 1-0)

San Jose aloitti ottelusarjan hurjalla taklaamisella. Esimerkkiä näytti etunenässä Tampereen oma mies, Ville Nieminen. Sharks jakoi kiekolliseen Oilers-pelaajaan yhteensä 44 taklausta, joista 15 toimitti perille Nieminen. Osumatarkkuudesta palkintona oli valinta ottelun kolmostähdeksi.

Maalinteon aloitti Edmonton ylivoimalla. Kesken kautta joukkueeseen liittynyt Jaroslav Spacek laukoi suoraan poikittaissyötöstä Edmontonin johtoon vain muutaman minuutin jälkeen. Toskala oli hyvin tilanteessa mukana, mutta kiekko ei poikittaisliikkeessä olleeseen Toskalaan osunut.

San Jose tasoitti tilanteen ennen erän puoliväliä. Steve Bernier syötti kiekon aloituspisteen sisäkaarelle Partick Marleaun lapaan, eikä pudotuspelien kuumin maalipyssy armahtanut. San Jose teki voittomaaliksi jääneen 2-1 maalin toisessa erässä. Christian Ehrhoff laukoi siniviivan tuntumasta kiekon ruuhkan takaa Rolosonin selän taakse.

Edmonton sai ottelussa aikaan vain 16 laukausta kohti Sharks-maalia. Sharks laukoi 30 kertaa.

Ville Nieminen, SJ: 0+0, +/-0, jääaika 14:31, 15 taklausta

Vesa Toskala, SJ: 15/16, 93,8%