Avalanchen sopimusuutiset kesällä 2006

NHL / Uutinen
Tämän otsikon alle on kerätty Colorado Avalanchen julkaisemat sopimusuutiset kesällä 2006. Uusimmat ovat ensimmäisenä ja kesän alussa tehdyt viimeisenä.

5.9.2006 Svatoskin sopimukseen ennen harjoitusleiriä

Colorado Avalanche ja laituri Marek Svatos ovat solmineet yhden vuoden, 1, 05 miljoonan dollarin sopimuksen. Viime kaudella tulokaskautensa pelannut Svatos oli yhdessä Joe Sakicin kanssa joukkueen paras maalintekijä 32 osumalla. Peräti yhdeksän laitahyökkääjän maaleista oli voittomaaleja. Svatosin loistava tulokaskausi päättyi pahaan olkapäävammaan reilua kuukautta ennen runkosarjan päättymistä. Luokkaantumisen vuoksi 24-vuotiaalla slovakilla jäi pelaamatta runkosarjan 21 viimeistä ottelua ja pudotuspelit. Pelaajan agentin mukaan Svatos on pelikunnossa kauden alkuun mennessä, ehkä jo ennen viimeisiä harjoitusotteluita.

- Marek oli seuran avainpelaajia viime kaudella. Hän pelasi huikean kauden ja teki meille monia ratkaisumaaleja. Odotamme hänen olevan ensi kaudellla joukkueemme tärkeimpiä ja tehokkaimpia pelaajia hyökkäyspäässä, totesi Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere tulokashyökkääjästään.

- Olemme hyvin tyytyväisiä tehtyyn sopimukseen ja uskomme Marekin pelaavan ensi kaudella lisääntyvän vastuun ja pelaajasiirtojen myötä todella tuloksellisen kauden, sanoi Svatosin agentti Rich Evans Denver Postissa. Pelaajasiirroilla Evans todennäköisesti viittasi Alex Tanguayn siirtymisellä Calgary Flamesiin, minkä vuoksi Svatosin jääaika ylivoimalla saattaa lisääntyä viime kaudesta.

4.8.2006 McLeankin vältti välimieskäsittelyn

Colorado Avalanche ja hyökkääjä Brett McLean välttivät välimieskäsittelyn tekemällä yhden vuoden mittaisen ja 750 000 taalan arvoisen sopimuksen.

- Brett pelasi vahvan kauden ja antoi meille laatuminuutteja jäällä, totesi Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere lausunnossaan.

McLean pelasi kaikissa runkosarjan 82 ottelussa ja keräsi 40 pistettä (9 maalia ja 31 syöttöä). Pierre Turgeonin ollessa loukkaantuneena 27-vuotias kesjushyökkääjä oli välillä jopa joukkueen kakkossentterinä, joten ei ole ihme että pelaaja sai reilun palkankorotuksen. Viime kaudella McLean ansaitsi NHL:n minimipalkan verran eli 450 000 dollaria.

McLeanin sopimuksen jälkeen Avalanchen vapaista agenteista vailla sopimusta ovat enää Jim Dowd (UFA)ja Marek Svatos (RFA). Dowd jatkaa todennäköisesti uraansa muualla ja Svatosin kanssa sopimusneuvottelut voivat jatkua jopa harjoitusleirin kynnykselle asti.

24.7.2006 Avalancheen tuoretta voimaa ja vanhaa verta

Colorado Avalanche on tehnyt sopimuksen kahden uuden pelaajan kanssa. Veteraanipuolustaja Ken Kleen yhden vuoden sopimus on arvoltaan 700 000 dollaria.

- Ken on vahva, kokenut puolustaja, joka on vuosien ajan todistanut pystyvänsä pelaamaan ottelussa
isoja minuutteja luotettavaa puolustuspään pelaamista ja uskomme hänen tekevän niin ensi kaudella meidän joukkueessamme, kehui Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere hankintaansa sopimuksen julkaisemisen yhteydessä

Klee on pelannut yksitoista kautta ja NHL:ssä ja edustanut tuona aikana Washingtonia, Torontoa ja New Jerseytä. Hän on parhaimmillaan yksi NHL:n aktiivisimpia taklaajia ja pystyy todella tiukan paikan tullen pelaamaan myös laitahyökkääjänä.

Paul ”Peterin poika” Statsny tuo organisaation kaivattua nuoruutta. Viime kesänä toisella kierroksella varattu Statsny on pelannut kaksi viimeistä kautta Denverin yliopiston joukkueessa. Ensimmäisellä kaudellaan sentteri valittiin WCHA:n vuoden tulokkaaksi ja viime kaudella Statsny voitti WCHA:n pistepörssin sekä valittiin liigan ykköskentälliseen. Kaikkien yliopistosarjojen
yhteistähdistössä hän oli kolmoskentällisen keskusmiehenä.

- Paul tuo organisaatioon melkoisen määrän nopeutta, taitoa ja potentiaalia. Hänen saavutuksensa yliopistosarjoissa puhuvat puolestaan ja odotamme hänen kehittyvän entisestään, kommentoi Giguere tuoretta värväystään.

Kaksikyppisen Statsnyn sopimus on kolmivuotinen ja Rocky Mountain Newsin mukaan ensimmäisen kauden palkka on 450 000 taalaa, jos Paul pystyy valtaamaan pelipaikan
NHL-miehistöstä. Todennäköisemmin Statsny aloittaa kautensa AHL:ssä Albany River Ratsien riveissä.

13.7.2006 Myös Budaj ja McCormick sopimuksiin Coloradossa

Colorado Avalanche jatkaa jatkosopimusten sorvailua viime kauden pelaajilleen. Tällä kertaa sopimusvuorossa olivat kakkosmaalivahti Peter Budaj ja nuorehko hyökkääjä Cody McCormick.

Slovakiakaissyntyinen Budaj onnistui tulokaskaudellaan hyvin. Hän oli maalilla neljässätoista voitto-ottelussa ja kymmenessä suoraan varsinaisella peliajalla tappioon päättyneessä pelissä. Budajn synkin sarake on rangaistuslaukauskilpailut - joukkue hävisi kaikki kuusi rankkarikisaa, joissa Budaj oli verkon suulla.

- Uskomme että Peter ja Jose Theodore ovat yksi tulevan kauden parhaista veskarikaksikoista, kertoi toimitusjohtaja Francois Giguere Avalanchen ensi kauden maalivahtinäkymistä.

Denver Postin mukaan Budajin kolmivuotisen sopimuksen arvo oli kaikkiaan 2,1 miljoonaa taalaa. Ensimmäisen kauden palkka on 600 000 dollaria, toisen 700 000 ja viimeisen 800 000.

Kovaotteisen McCormickin kahdensuunnan sopimus on kestoltaan vuoden mittainen ja jos hyökkääjä pelaa NHL:ssä, niin palkkaa tulee 495 000 taalaa kaudessa.

12.7.2006 Avalanche sopimukseen Lilesin ja muutaman muun kanssa

Colorado Avalanche ilmoitti tehneensä kahden vuoden sopimukseen puolustaja John-Michael Lilesin kanssa. Amerikkalaissyntyinen hyökkäävä puolustaja teki viime kaudella runkosarjassa 14 maalia ja antoi 35 syöttöä. Joukkueen puolustajista hän oli pistepörssissä kakkonen Rob Blaken jälkeen. Olympiakisoissa Liles edusti USA:n joukkuetta.

- Liles on yksi liigan parhaista nuorista hyökkäävistä puolustajista. Hän on ollut viimeiset kaksi kautta meidän tärkeimpiä puolustajiamme ja erittäin taitavana pelaajana hän tulee auttamaan meidän ylivoimaamme vastaisuudesaskin, kommentoi toimitusjohtaja Francois Giguere sopimusta.

Lilesin lisäksi Avalanche ilmoitti tehneensä jatkosopimuksen puolustaja Jeff Fingerin ja kolmen
vapaiden agenttien papareilla liikkuneen hyökkääjän, Ben Guiten, Matt Murleyn ja Mark Rycroftin kanssa.

Kovaotteinen Finger on Avalanchen oma varaus, joka tähän astisen ammattilaisuransa pelannut AHL:ssä. Giguire ilmoitti uskovansa Fingerin omaavan NHL-potentiaalia, mutta aika näyttää onko pelaaja toimitusjohtajan luottamuksen arvoinen.

Sopimuksen saaneet kolme laituria, Guite, Murley ja Rycroft, tuovat lisää syvyyttä Avalanche-organisaatioon. Viime kaudella pelaajista tehokkain oli Mark Rycroft, joka teki St. Louis Bluesin riveissä kuusi maalia ja antoi neljä syöttöä.

Viiden pelaajasopimuksen lisäksi Avalanche ilmoitti tehneensä sopimuksen Jeff Hackettin kanssa. Hän on seuran uusi maalivahtivalmentaja. Kykyjenetsintäosastoa organisaatio vahvisti palkaamalla Terry Martinin ammatilaispelaajia tarkkailevaksi skoutiksi.

10.7.2006 Colorado ja Sauer jatkosopimukseen

Colorado Avalanche jatkaa sopimusten tekoa jo viime kaudella joukkueessa pelanneiden puolustajien kanssa. Tällä kertaa vuorossa oli Kurt Sauer. Puolustava puolustaja pelasi viime kaudella vain 37 ottelussa, joissa onnistui tekemään yhden maalin. Alkukaudesta hänellä oli
vaikeuksia mahtua pelaavaan kokoonpanoon, mutta loppukaudesta löytyi jo jääaikaakin. Denver
Postin mukaan sopimus on kestoltaan yhden vuoden mittainen ja arvoltaan 685 000 dollaria. Viime kaudella Sauer tienasi 718 200 taalaa, joten sopimuksen allekirjoittaessaan Sauer tyytyi palkanalennuksen.

1.7.2006 Arnasonin seuraava mahdollisuus Avalanchessa

Colorado Avalanchen on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Tyler Arnasonin kanssa. Sopimuksen taloudellisia yksityiskohtia ei julkistettu. Arnason aloitti kuluneen kauden Chicago Blackhawksissa, mutta ailahtelevasti pelannut ja laiskasta asenteesta tunnettu 27-vuotias hyökkääjä kaupattiin Ottawa Senatorsiin siirtorajalla. Taitava yhdysvaltalainen saalisti Blackhawksissa pelatuissa 60 ottelussa 41 pistettä, mutta jäi Senators-paidassa viiletetyissä 19 mittelöissä vain neljään syöttöpisteeseen.

30.6.2006 Skrastins ja Clark jatkavat Coloradossa

Colorado Avalanchen toimitusjohtaja Francois Giguere ilmotti seuran tehneen monivuotiset sopimukset vakiopuolustajiensa Karlis Skrastinsin ja Brett Clarkin kanssa. Molemmista pelaajista olisi tullut rajoittamattomia vapaita agentteja, mutta he päätyivät jatkamaan uraansa denveriläisseuran riveissä.

- Brett ja Karlis pelasivat molemmat erittäin hyvän kauden. Valmentajamme peluuttivat heitä suurimman osan kaudesta vastustajan huippuketjuja vastaan ja he onnistuivat tehtävässään erittäin hyvin, kommentoi Giguere pelaajien kulunutta kautta.

Vuosikausia farmissa pelannut Brett Clark onnistui tällä kaudella vakiinnuttamaan paikkansa ylimmällä sarjatasolla. Hyvin luistelevana ja suhteellisen taitavana pelaajana hän sopii erinomaisesti uuteen NHL:ään. Kuluneella kaudella hän teki 9 maalia ja antoi 27 maaliin johtanutta syöttöä.

Jääaikaa tuli keskimäärin hiukan alle 20 minuuttia ottelussa, mikä oli joukkueessa viidenneksi eniten. Denver Postin mukaan 29-vuotiaan Clarkin sopimus on kahden vuoden mittainen ja yhteisarvoltaan kolme miljoonaa taalaa.

NHL:n hallitseva ”teräsmies” Karlis Skrastins teki viime kaudella uransa toiseksi parhaat pisteet. Puolustava puolustaja Skrastins laukoi kolme maalia - joista kaksi alivoimalla - ja antoi 11 maalisyöttöä. Jäällä hän viihtyi keskimäärin hiukan alle 22 minuuttia per ottelu eli joukkueen kenttäpelaajista kolmanneksi eniten.

Laukausten blokkaamisessa Karlis on NHL:n huippuja, sillä 207:llä torjutulla vedolla hän oli runkosarjan kakkonen Buffalon Jay McKeen jälkeen. Skrastinsin uhrautuva pelityyli huomioiden onkin hämmästyttävää, että hän on pelannut jo 433 ottelua peräkkäin ilman loukkaantumista.

Denver Postin mukaan Skrastinsin kolmivuotisen sopimuksen arvo on 7,2 miljoonaa dollaria.

27.6.2006 Väänänen ja Laaksonen jatkavat Denverissa

Suomalaiset Ossi Väänänen ja Antti Laaksonen jatkavat Coloradossa. Laaksosella oli ensi kaudesta optio, Väänäselle taas sorvattiin uusi yksivuotinen sopimuspaperi. Laaksonen pelasi tilastojen valossa parhaan NHL-kautensa viime kaudella. Tehot 16+18=34 ovat kaikki Laaksosen omia ennätyksiä.

Coloradossa Laaksonen on profiloitunut alivoimaspesialistiksi. Viime kaudella miehen 80 kiekonriistoa olivat koko NHL:n viidenneksi parhaat lukemat, ja kahdella alivoimamaalilla 32-vuotias laitahyökkääjä jakoi seuran sisäisen tilaston ykköspaikan.

Ossi Väänänen pelasi Coloradossa jo toisen kautensa. Viime kausi jäi vajaaksi jalkavamman takia. Loukkaantuessaan Väänänen johti seuran tehopörssiä +10 lukemallaan.

- Molemmat pelaajat pelasivat vahvan kauden, ja olivat syitä miksi viime kausi oli meille hyvä kovassa divisioonassa ja konferenssissa. Odotamme heiltä isoa panosta myös ensi kaudella, Coloradon toimitusjohtaja Francois Giguere kertoi Avalanchen kotisivuilla.

20.6.2006 Sakic ei kaipaa maisemanvaihtoa

Colorado Avalanche ja joukkueen monivuotinen kapteeni Joe Sakic ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimuksen arvo on 5,75 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. Sakicista olisi tullut rajoittamaton vapaa agentti heinäkuun alussa.

Sakic oli menneellä kaudella joukkueensa paras pistemies tehoilla 32+55. Koko NHL-uransa samassa seurassa pelannut kanadalainen on 17-vuotisen uransa aikana kiusannut vastustajia 1489 pisteen edestä.

1.6.2006 Vernacen pelaajaoikeudet rannikolta Kalliovuorille

San Jose Sharks kauppasi puolustajalupaus Michael Vernacen pelaajaoikeudet Colorado Avalanchelle. Vastavuoroisesti Sharks sai kaupassa ehdollisen varausvuoron.

Kaksikymppinen Vernace on pelannut viimeiset kolme kautta Avalanchen huippulupauksen Wojtek Wolskin seurakaverina Brampton Battalionissa. Tämän kauden runkosarjassa hän oli OHL:n puolustajien pistepörssissä toisena kymmenellä maalilla ja 62 syötöllä.

- Hän hyvin taitava puolustaja, jolla on erinomainen pelinäkemys ja syöttökyky. Hän tuo meille
syvyyttä puolustukseen, totesi Avalanchen pelaajakehityksestä vastaava Craig Billington
Vernacesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle