Ovet käyvät ulospäin Lappeenrannassa ja Lahdessa – Rikkilä ja Killinen matkalla Ruotsiin, myös Kiljunen siirtyy ulkomaille

LIIGA / Uutinen
Hugo Rikkilä jättää Lappeenrannan taakseen.
Liigassa nähtiin siirtotakarajan vastaisena iltana pelaajaliikennettä pois Lahdesta ja Lappeenrannasta.

Liigan siirtotakarajalla nähtiin sopimuspurkuja SaiPassa ja Pelicansissa. Seurat tiedottivat siirroista torstai-iltana.

Puolustaja Hugo Rikkilä on purkanut sopimuksensa SaiPan kanssa. 22-vuotias Rikkilä on pelannut lappeenrantalaisseuran organisaatiossa kaudesta 2019–20 alkaen, jolloin hän myös debytoi Liigassa. Yhteensä 112 ottelua keltamustissa pelannut puolustaja merkkautti  urallaan tehot 5+19. Kuluvalla kaudella hän on iskenyt 36 otteluun tehot 0+10.

– Kiitämme lämpimästi Hugoa useista vuosista SaiPasta. Hän siirtyy pelaamaan ulkomaille. Kun jatkosopimusta ei ollut tarjolla tulevalle kaudelle, katsoimme, että on myös pelaajan oman kehityksen kannalta parasta siirtyä uuteen seuraan jo hyvissä ajoin, kommentoi SaiPan urheilujohtaja Harri Aho seuran tiedotteessa.

Aho kertoi myös tiedotteessa, että sopimuspurun syynä oli seuran taloudellinen tilanne.

Espoolainen puolustaja on huhujen mukaan siirtymässä Ruotsin Allsvenskaniin Västerås IK:n riveihin.

Myös Pelicans tiedotti torstaina sopimuspuruista. Hyökkääjät Lenni Killinen ja Oliver Kiljunen ovat purkaneet sopimuksensa lahtelaisseuran kanssa. Pelicans kertoo tiedotteessaan, että Kiljusen ensi kautta koskeva optiovuosi on myös purettu. 

Pelicans tiedotti Killisen ja Kiljusen ohella myös Björkloveniin siirtyneen Sakke Hämäläisen sopimuspurusta.

– Haluamme kiittää Hämäläistä, Kiljusta ja Killistä ajastaan Lahden Pelicansissa. Hienoa, että päästiin nopeasti pelaajien kanssa yhteisymmärrykseen. Pelaajat pääsevät jatkamaan uriaan ja kehittymään pelaajina valitsemallaan tiellä, urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoo.

23-vuotias Killinen on pelannut urallaan 212 Liiga-ottelua Pelicansin lisäksi myös Ässien riveissä tehopistein 23+36. Kuluvalla kaudella pienelle vastuulle jäänyt hyökkääjä on esiintynyt 23 ottelussa, joissa hän on merkkauttanut kaksi syöttöpistettä.

Expressenin mukaan Killinen olisi siirtymässä Hämäläisen perässä niin ikään Björklövenin riveihin.

26-vuotias Kiljunen siirtyi kuluvaksi kaudeksi HPK:sta Lahteen. Hän kuitenkin loukkaantui alkukaudesta ennen ensimmäistä Liiga-otteluaan uudessa seurassa, ja debytoi pussinokkien paidassa vasta 28. marraskuuta. Yhteensä Kiljunen esiintyi Lahdessa vain kymmenessä ottelussa ilman tehopisteitä. Kiljunen on urallaan pelannut 80 Liiga-ottelua tehoin 5+11.

Liigan siirtotakaraja umpeutuu torstain ja perjantain välisenä yönä.

» Lähetä palautetta toimitukselle