Marc Staal sinetöi veljestrion historiallisen saavutuksen NHL:ssä

NHL / Uutinen
Marc Staalin tuhannen ottelun myötä NHL:n historiaan lisättiin uusi luku.
Kuva © Getty Images
Viime yönä kirjoitettiin NHL-historiaa Marc Staalin pelatessa uransa 1000. NHL-ottelun. Pelimäärän myötä Eric, Jordan ja Marc Staal ovat ensimmäisenä veljestriona ylittäneet kukin 1000. NHL-ottelun rajan.

Detroit Red Wingsin puolustaja Marc Staal pelasi uransa 1000. NHL-ottelun viime yönä Calgary Flamesiä vastaan. Alunperin New York Rangersin vuonna 2005 varaama puolustaja pelasi 892 ottelua Rangersissa ennen siirtoaan Red Wingsiin syyskuussa 2020.

Carolina Hurricanes varasi veljeskatraasta ensimmäisenä Eric Staalin toisella varausvuorolla vuonna 2003. Eric pelasi NHL-uransa aikana Hurricanesin lisäksi New York Rangersissa, Minnesota Wildissa, Buffalo Sabresissa ja Montréal Canadiensissa yhteensä 1034 ottelun verran.

Eric sai pyöreän tasalukeman täyteen Wildin paidassa maaliskuussa 2017. Hyökkääjän NHL-ura ei ole virallisesti paketissa, mutta tällä kaudella hän on pelannut AHL:ssä Iowa Wildin riveissä, minkä lisäksi hän puki pelipaitansa ylleen Pekingin talviolympialaisissa.

Pittsburgh Penguins varasi puolestaan Jordan Staalin niin ikään toisella varausvuorolla vuonna 2006. Kokenut sentteri siirtyi vuonna 2012 Hurricanesiin, jossa hän pelaa edelleen. Jordan pelasi tuhannen NHL-ottelunsa huhtikuussa 2021.

Veljeskatraasta Jared Staal on pelannut suurimmaksi osaksi alemmissa sarjoissa, mutta hän pelasi myös kaksi NHL-ottelua Hurricanesin riveissä kaudella 2012–2013 yhdessä Jordanin ja Ericin kanssa. Tällä hetkellä hän on mukana ECHL:ssä pelaavan Orlando Solar Bearsin valmennusryhmässä. 

NHL:ssä on aiemmin nähty yhteensä kuusi veljesparia, joilla on täynnä 1000 ottelua, sillä Henrik ja Daniel Sedin, Scott ja Rod Niedermayer, Kevin ja Derian Hatcher, Saku ja Mikko Koivu, Brent ja Ron Sutter sekä Russ ja Geoff Courtnall ovat kukin yltäneet saavutukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle