Joonas Kemppaisen poikittainen maila ei tuonut pelikieltoa − myös HPK:n Liukas selvisi ilman rangaistusta

LIIGA / Uutinen
Joonas Kemppainen pääsee pelaamaan Kärppien seuraavassa ottelussa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kurinpitodelegaation kiireinen sunnuntai päätyi kahden pelaajan tuomitsematta jättämiseen. Kärppien Joonas Kemppainen oli kuultavana poikittaisesta mailasta, HPK:n Eetu Liukas päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Kärppien Joonas Kemppainen oli delegaation kuultavana HIFK:n Miro Väänäseen kohdistuneesta poikittaisesta mailasta. Tilanne nähtiin Kärppien puolustusalueen b-pistealoituksessa, minkä jälkeen Kemppainen osui Väänästä polven sivuun. Kurinpitodelegaatio hyväksyi Kemppaisen selityksen, kun hän kertoi kaatuneensa eteenpäin yrittäessään estää vastustajaa pääsemästä kiekkoon. Tilanne nähtiin näin ollen vahinkona.

Eetu Liukas sai ottelussa Pelicansia vastaan kahden minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta, jossa kohteena oli Miika Roine. Kurinpitodelegaation mukaan tilanne tapahtui juuri Roineen pelattua kiekkoa Pelicansin hyökkäysalueella. Taklaus osui Roinetta osin päähän ja suurimmalta osin keskivartaloon, ja sen takia tilannetta ei nähty pelikiellon arvoisena.

Kärpät on seuraavan kerran kehissä perjantaina Pelicansin vieraana. HPK palaa tositoimiin jo keskiviikkona, jolloin Tappara saapuu Rinkelinmäelle.

» Lähetä palautetta toimitukselle