IL: Kari Jalosen Kunlun-pestille pikainen päätös − "Toimintaympäristö alkoi muuttua niin paljon, että näin tämän ratkaisun parhaaksi vaihtoehdoksi"

KHL / Uutinen
Jalosen tulevaisuuden suunnitelmat ovat tällä hetkellä avoinna, mutta valmentamisen parissa on kuitenkin tarkoitus jatkaa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
KHL-joukkue Kunlun Red Starin peräsimeen vastikään asettuneen Kari Jalosen pesti kiinalaisseurassa päättyi alkuunsa, sillä osapuolet päätyivät purkamaan sopimuksen.

Kari Jalonen aloitti keväällä KHL-joukkue Kunlun Red Starin päävalmentajana. Nyt osapuolet kuitenkin päätyivät yhteisymmärryksessä purkamaan keskinäisen sopimuksensa vain joitakin kuukausia pestin aloittamisen jälkeen. KHL vahvisti sopimuksen purun keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Sopimuksen purusta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Jalonen kommentoi Iltalehdelle tilanteiden muuttuneen sen verran alkuperäisestä suunnitelmasta, että hän näki sopimuksen purkamisen parhaaksi vaihtoehdoksi. Jalosen tehtäviin olisi KHL-joukkueen valmentamisen lisäksi kuulunut Kiinan olympiajoukkueen luotsaaminen.

− Paluu KHL:ään kiinnosti. Halusin haastetta, jollainen Kunlunin playoff-paikka olisi ollut. Toimintaympäristö alkoi kuitenkin muuttua niin paljon, että näin tämän ratkaisun parhaaksi vaihtoehdoksi. En nähnyt, että olisin voinut viedä oman ammattitaitoni täysimääräisesti sinne, Jalonen kertoi IL:lle.

Suomen maajoukkueen valmentajanakin toimineelta Jaloselta löytyy KHL-valmentajataustaa kausilta 2011−2013 Torpedo Nizhni Novgorodista sekä Lev Prahasta. Päättyneellä kaudella 61-vuotias Jalonen ei valmentanut missään, mutta sitä ennen hän oli sveitsiläisseura Bernin päävalmentajana neljän kauden ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös