Aittokallio Ässien maalinsuulle - hyökkäykseen testipelaaja Mestiksestä

LIIGA / Uutinen
Aittokallio jatkaa uraansa Ässissä.
Kuva © Saana Hakala
Ässät on tehnyt sopimukset maalivahti Sami Aittokallion sekä hyökkääjä Valtteri Pihlajamäen kanssa.

Sami Aittokallio siirtyy Ässiin kaksivuotisella sopimuksella. Päättyneellä kaudella 26-vuotias torjuja edusti Sportia. Hän pelasi vaasalaismaalilla 30 ottelua torjuntaprosentilla 89,5.

Tamperelaislähtöinen Aittokallio on torjunut Liigassa aiemmin myös Kärppien sekä kasvattajaseuransa Ilveksen maaleilla. Häneltä löytyy kokemusta lisäksi Pohjois-Amerikasta, jossa hän sai vyölleen muun muassa kaksi NHL-ottelua sekä 79 AHL-ottelua.

− Sami on kokenut ja nähnyt urallaan paljon, mutta hän on vasta lähestymässä parhaita pelivuosiaan. Hän on kypsä analysoimaan omaa tekemistään ja rehellinen omista vahvuuksistaan sekä kehitysalueistaan. Sami on oppinut nauttimaan pelaamisesta ja ennen kaikkea suhtautumaan häpeään, kritiikkiin ja virheisiin tavalla, jotka kääntyvät voimavaraksi, kertoi Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula.

Ässät teki lisäksi vuoden mittaisen sopimuksen Mestiksessä viime kaudet pelanneen hyökkääjä Valtteri Pihlajamäen kanssa. Sopimukseen sisältyy lisäksi syyskuun loppuun ulottuva koeaika.

Päättyneellä kaudella Pihlajamäki kuului hopeaa saavuttaneeseen KeuPan ryhmään. 22-vuotias laitahyökkääjä iski runkosarjassa 47 ottelussa tehot 10+18. Pudotuspeleissä hän keräsi 17 ottelussa 10 tehopistettä.

Pihlajamäki on Ässille tuttu pelaaja, sillä hän esiintyi porilaisryhmän A- ja B-nuorissa ennen siirtymistään Mestikseen.

− Valtteri on ollut nyt pari kautta poissa Porista. Ensimmäinen Mestis-kausi oli rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta viime kaudella hän sai urheilla terveenä ja se näkyi heti myös kehittymisessä, pelaamisessa ja vastuussa, Kerttula totesi.

− Valtteri on luonnekaveri ja se tiedetään täällä Porissa. Hän on periksiantamaton kamppailija. Valtterilla on hyvä työmoraali ja asenne. Lisäksi hän tekee paljon asioita joukkueen eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle