Blue Jacketsin venäläinen huippulupaus Daniil Tarasov Ässien maalille

LIIGA, NHL / Uutinen
Tarasov on Columbuksen varaus.
Kuva © Getty Images
Ässät vahvistaa maalivahtiosastoaan venäläisellä Daniil Tarasovilla. 20-vuotias maalivahti on Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaaja.

Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaaja Daniil Tarasov siirtyy Porin Ässien maalille. 20-vuotiaan maalivahdin sopimus Poriin on yksivuotinen.

Tarasov pelasi viime kaudella KHL:n Salavat Julajev Ufan organisaatiossa kaksi peliä KHL:ää ja 25 ottelua VHL:ssa. Tarasov valittiin kauden päätteeksi VHL:n vuoden tulokkaaksi.

− Olemme todella tyytyväisiä, että Tarasov katsoi Ässät parhaaksi paikaksi kehittyä matkalla kohti NHL:ää. Puhutaan kuitenkin kaverista, joka olisi halutessaan voinut jatkaa KHL-liigassa ja vieläpä sarjan kärkiseurassa, kertoo kehitysjohtaja Tommi Kerttula Ässien kotisivuilla olevassa uutisessa.

Tarasovin kerrotaan menevän kesäkuussa Torontoon maalivahtileirille ja sen jälkeen NHL-seuransa Blue Jacketsin kehitysleirille. Poriin maalivahdin kerrotaan saapuvan heinäkuun puolessa välissä.

− Ufan suomalaismaalivahti Juha Metsola antoi positiivisen palautteen Daniilista ihmisenä sekä tämän jokapäiväisestä halusta kehittyä urheilijana. Motivaatio ja kilpailullisuus ovat rakentuneet iän karttuessa ja hän luo hyvän kilpailutilanteen Sami Aittokallion kanssa peliajasta, kertoo samaisessa uutisessa Ässien maalivahtivalmentaja Jaakko Rosendahl.

Tarasovin sopimus Blue Jacketsin kanssa on kolmivuotinen tulokassopimus. Se solmittiin toukokuun alussa.

Blue Jacketsin sopimusvahteihin kuuluvat tällä hetkellä myös Veini Vehviläinen sekä latvialainen Elvis Merzlikins. Heidän kautensa alkaa näillä organisaation mukaan Pohjois-Amerikassa. Viime kauden sopimusvahdeista Joonas Korpisalo on rajoitettu vapaa agentti vailla sopimusta, ja monivuotisen ykkösvahdin Sergei Bobrovskin uskotaan suuntaavan muualle hänen tullessaan rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi heinäkuun alussa.

Käyttäjän awennstrom kuva

Kommentti: Antti Wennström

Hyvä, Ässät!

Porin Ässät meni ja pamautti joukkueeseensa top 5 -tason kiinnostuksen kohteen ensi kauden Liigaan. Kun huippulupauksia viedään sarjasta äkkiä pois, on virkistävä poikkeus myös napata heitä tänne kehittymään.

Voimasuhteet ovat vasta asettumassa uomiinsa joukkueiden yhä osittain rakentuessa. Tarasovin kaltaisilla tärkeän paikan hankinnoilla Ässätkin voi nousta juuri ratkaisevan askeleen pois häntäsijoilta vakavasti otettavaan pudotuspelitaistoon. Ensin luotettava valmentaja, sitten lupaava ykkösvahti, niin sitä pitää.

» Lähetä palautetta toimitukselle