San Jose Sharksin lento pysähtyi aavikolle - "Aika huono peli meiltä"

NHL / Raportti
Coyotes sai juhlia voittoa 60 minuutin päätteeksi.
Kuva © Christian Petersen
Arizona Coyotes otti äärimmäiset tärkeät kaksi pistettä 6-3 -kotivoitolla San Jose Sharksista. Coyotes katkaisi voitollaan Sharksin seitsemän ottelun mittaisen voittoputken nousten samalla neljän pisteen päähän pudotuspeliviivasta.

Phoenix, Arizona. Coyotesin voitossa pääarkkitehtinä häärivät hyökkääjät Christian Fischer ja Lawson Crouse. Kumpikin iski ottelussa tehot 1+1. Kotijoukkueen maalivahti Darcy Kuemper venyi muutamaan huipputorjuntaan ja kirjasi voitokkaassa ottelussa tililleen 26 torjuntaa.

San Jose Sharksin suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi ei ollut tyytyväinen joukkueensa otteisiin:

- Aika huono peli meiltä. Ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Väsyneen näköistä meininkiä. Ei ollut työnteko tarvittavalla tasolla pelin voittoa ajatellen. Paljon hävisimme kamppailua, mutta tämmöistä tämä on välillä. Huomenna katsellaan vähän videoita ja mietitään mitä voidaan tehdä paremmin jatkossa.

Donskoi ei saalistanut tehopisteitä ottelussa.

Lyhyt muisti, paljon hommia harjoituksissa, pelitavan noudattamista ja jotain pieniä juttuja, miten voimme parantaa pelaamista.

Coyotesille vahva alku otteluun

Kotijoukkue sai otteluun salama-alun, kun ensin reilun kahden minuutin jälkeen Lawson Crouse vei puolittaisesta läpiajosta Coyotesin 1-0 -johtoon. Vain hetkeä myöhemmin Coyotesin Richard Panik karkasi alivoimalla läpiajoon ja vei kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon kauden kymmennellä osumallaan.

San Jose Sharks nousi peliin mukaan kuitenkin vielä ensimmäisen erän seitsemännellä minuutilla, kun laitahyökkääjä Kevin Labanc naulasi maalin edustalta kiekon ohi Darcy Kuemperin. Labanc oli lopulta mukana kaikissa vierasjoukkueen maaleissa.

- Kevin pelasi tänään hyvän pelin ja teki meille tärkeän maalin ensimmäisessä erässä. Toivottavasti hän jatkaa samalla tavalla jatkossakin ja muut pelaajat ottavat hänen esimerkistään mallia työntekoon, kommentoi Sharks-päävalmentaja Peter DeBoer suojattiaan.

Toisen erän pomput liikaa Sharksille

Coyotes onnistui lisäämään johtonsa jo kolmeen maaliin toisen erän ensimmäisellä kympillä. Ensin ykköskentän laitahyökkääjä Christian Fischer heitti maalin taustalta Sharks-puolustaja Erik Karlssonin luistimen kautta kiekon ohi Aaron Dellin ja hetkeä myöhemmin Oliver Ekman-Larsson teki historiallisen 108. maalinsa Coyotes-paidassa vieden kotijoukkueen jo 4-1-johtoon.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Ekman-Larsson oli iloinen joukkueensa voitosta:

- Tämä oli tosi hieno peli olla mukana. Mä luulen, että pelasimme tosi vahvan 60 minuuttisen ja tämä oli syy miksi lopulta voitimme pelin. Jokainen teki töitä todella paljon ja pelasimme halutulla tavalla.

Sharks sai tärkeän kavennusmaalin juuri ottelun puolivälin jälkeen, kun Evander Kane laukoi Labancin syötöstä kiekon yläpeltiin ohi Kuemperin.

Logan Couture toi Sharksin maalin päähän kolmannen erän lopulla

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta tasaista vääntöä. Coyotes pyrki parhaansa mukaan estämään Sharksia pääsemästä hyökkäys-alueelle pyörittämään ja onnistuikin siinä äärimmäisen hyvin.

Reilu viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä vierasjoukkue sai tilaisuutensa nousta peliin mukaan ylivoimalla, kun ottelun toisen maalin alivoimalla iskenyt Panik sai koukkaamisesta kahden minuutin jäähyn. Vieraiden ylivoimalla ei kauaa nokka ehtinyt tuhista, kun Karlssonin syötöstä tähtihyökkääjä Logan Couture laukoi kiekon takakulmaan vastustamattomasti ohi Kuemperin.

Vierasjoukkueen orastanut kiri katkesi reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tulleeseen Timo Meierin rangaistukseen. Tämän jäähyn jälkeen Coyotes iski kahdesti kiekon tyhjiin ja naulasi ottelun loppulukemat 6-3.

"Päivä kerrallaan"

Arizona Coyotesin päävalmentaja Rick Tocchet ei lähtenyt paljoa lehdistön edessä tuulettelemaan.

- Jokainen jätkä kopissa teki tänään jäällä hyviä asioita joukkueen eteen ja tämä mahdollisti voiton. Vastassa oli yksi suurimmista mestarisuosikeista, joten oli äärimmäisen hienoa voittaa tämä ottelu.

Coyotes nousi neljän pisteen päähän pudotuspelipaikasta. Tocchet haluaa, että joukkue unohtaa edellisen nopeasti ja alkaa keskittyä heti seuraavaan peliin.

- Päivä kerrallaan täytyy mennä. Annan paljon kiitosta pelaajille tästä tavasta toimia. Lyhyt muisti, paljon hommia harjoituksissa, pelitavan noudattamista ja jotain pieniä juttuja, miten voimme parantaa pelaamista. Emme voi katsoa kauas juuri nyt. Toissapäivänä meillä oli hyvä harjoitus ruman Calgary Flames tappion (1-7) jälkeen ja luulen, että se oli avain tämän päiväiseen esitykseen. Tätä täytyy jatkaa myös huomenna, jotta olemme valmiina perjantain kovaan kamppailuun Pittsburgh Penguinsia vastaan.