IPK ei säästynyt oman koiran puremalta

MESTIS / Raportti
Valtteri Pihlajamäki pääsi kurittamaan edelliskauden seuraansa vierailijan paidassa.
Kuva © Janne Falck
Mestis-ottelu Iisalmessa tarjosi hyvää kiekkoviihdettä. IPK tarjoili kotiyleisölle uuden hankintansa Juuso Wallin ja Lauri Heinosen laitahyökkääjänä. KeuPa tarjosi Valtteri Pihlajamäen, Pihlajamäki tarjoili kovia taklauksia ja pari maalia.

Iisalmen Peli-Karhut sai vieraakseen viime viikolla tulleiden turpasaunojen jälkeen KeuPa HT:n. Viime viikon surullisesta maalierosta sisuuntunut IPK taisteli pisteistä kolmanteen erään asti, mutta viime kauden mestari KeuPa HT onnistui kääntämään pelin viimeisessä erässä hyväkseen. 

Maalinteon aloitti KeuPan Jani Siekkinen iskemällä Juuso Mörskyn kimmonneesta laukauksesta kiekon helposti avoimeen rysään.

KeuPa onnistui loistavasti kapeaksi pelätyn puolustuksen kanssa kokien vain kaksi takaiskua koko pelissä. Koko ottelun peliaikakuninkaana kunnostautui vasta 18-vuotias Anttoni Honka kellottaen 30:54 minuuttia. 

- Täytyy antaa kiitos siitä, että viidellä pakilla mentiin. Mutta kyllä yksittäisiä pelejä pitää pystyä viidellä pakilla pelaamaan. Ainakin puolustajat saa pelata, ja meillä on minun mielestä koko kauden kaikki suorittanut aika kelvollisesti ja mallikkaasti, että täytyy olla tyytyväinen. Kyllä ne tykkää kun pääsee pelaamaan, tuskin siellä kukaan kauheasti valittaa. Tottakai se, jos pelaajia on vähän, voi se jossain vaiheessa vähän näkyä, mutta nyt on kevyempiä kahden pelin viikkoja, niin pystytään kyllä pyörittää, kommentoi KeuPa-luotsi Niko Härkönen KeuPan pakkivajetta

- Huippulahjakas ja kiekollinen pelaaminen on erittäin hyvää. Puolustaminen menee koko ajan eteenpäin, uskon että saadaan suomikiekolle hyvä puolustaja siitä, kommentoi Härkönen Anttoni Honkaa

Kolmannessa erässä KeuPa otti pelin haltuun Peli-Karhujen typerien jäähyjen vuoksi. IPK:n "oma koira" Valtteri Pihlajamäki onnistui maalinteossa heti erän alkuun tarkalla laukauksella. Teemu Huttu lisäsi isäntien tuskaa iskemällä Mark Petrovin pelin viivyttämisrangaistuksen aikana lukemat jo 1-3. Vajaan minutin jälkeen illan tähti Valtteri Pihlajamäki onnistui illan toisellaan ratkaisemaan ottelun lopullisesti. 

IPK pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. 12 sekuntia ennen pelin loppua IPK-kapteeni Otto Huttunen tarjoili laihan lohdun kotiyleisölle kaventamalla luvut vielä 2-4. 

- Hyvin tasainen peli oli. KeuPa käytti kolmannen erän hyödyksen. Kyllä siellä oli tietyt hetket maalintekotehokkuuden avulla voittaakin ottelu. Ei noita jätkiä voi syyttää, etteivät he yrittäneet tänään, kommentoi IPK:n pääluotsi Janne Sinkkonen illan ottelua

» Lähetä palautetta toimitukselle