Kiekko-Vantaan surkea kotiesiintyminen jatkuu - Koovee kävi hakemassa sarjapisteet

Kooveen maalivahti Tomi Risteli torjui vakuuttavaasti.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen Koovee vei arvokkaat kolme sarjapistettä voitettuaan Kiekko-Vantaan tämän kotihallissa numeroin 6-3.

Tampereen Koovee kukisti Kiekko-Vantaan Tikkurilassa maalein 6−3 (1−0, 2−1, 3−2). Joukkueet lähtivät peliin kovalla vauhdilla. Vauhdin kasvettua syötöt ja tilanteiden rakentelu takkusi.

Koovee sai unelma-alun, kun oli pelattu parin minuuttia. Avausmaalin 1−0:aan viimeisteli Juho Liuksiala. Syöttäjiksi merkittiin Joni Mäkelä ja Topias Haapanen. Kiekko-Vantaalla oli vaikeuksia omassa päässä. Puolustus petti useamman kerran, ja lohipaidat saivat olla tyytyväisiä, etteivät tamperelaiset tehneet lisäosumia.

− Olen tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Olimme onneksi tehokkaita, totesi Kooveen päävalmentaja Juha Pajuoja.

Kiekko-Vantaan kultakypärä Miro-Pekka Saarelaisella oli tuhannen taalan paikka, mutta Kooveen veräjänvartija Tomi Risteli pelasi mainion ottelun. Lisäksi vantaalaiset kärsivät harhasyötöistä.

Kooveella oli mahdollisuus tehdä enemmänkin maaleja avauserään, mutta Kristian Tikan ja Niki Huovisen keksimä idea pysähtyi Kiekko-Vantaan maalivahti Waltteri Ignatjewin loistotorjuntaan. Seuraavaksi maalivahtiin törmäsi Liuksiala, joka pääsi yksin läpi.

Raivoisa loppukiri ei tuottanut tulosta

Toinen erä alkoi vauhdikkaammin kuin ensimmäinen. Joukkueet saivat hyviä tilaisuuksia, ja kumpikin yritti vuorotellen, ikään kuin sopimuksesta. Kiekko-Vantaa sai viitisen peliminuutin jälkeen varsinaisen namupaikan, mutta Joel Sundin ruokkima yritys Joona Montolle ei tuottanut tulosta.

− En ole kyllä nähnyt ennen Tikkurilassa noin hampaatonta ja mauntonta joukkuetta kuin olimme. Olemme pelanneet vieraissa ahnaammin ja rohkeammin. Kotona on ollut vaikeaa, virkkoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä.

Hyvää peliä kesti jotakuinkin viitisen minuuttia. Sen jälkeen peli oli ilotonta ja varsinaista puurtamista. Koovee iski toisen maalinsa laidalta. Haapanen sai kiekon ja ampui maalia kohti, ja kiekko meni vantaalaisten maaliin helposti längistä.

Koovee ratkaisi ottelun periaatteessa toisessa erässä, kun se siirtyi jo kolmen maalin johtoon Ville Salorannan osumalla. Maalia edelsi hyvää syöttelyä, eikä Ignatjew voinut laukaukselle mitään.

Erän lopussa Saarelaisella oli mahdollisuus kaventaa, mutta Risteli torjui, kuten torjui koko ottelun. Myöhemmin Kiekko-Vantaa huudatti 333−henkistä kotiyleisöä tekemällä ottelun avausmaalinsa.

Kolmas erä oli melkoista miekkailua. Erässä tehtiin viisi maalia, joista Kooveelle kolme ja Kiekko-Vantaalle kaksi. Kiekko-Vantaa aloitti hyvissä ajoin raivoisan takaa-ajon. Se nousi 1−4-tilanteesta maalinpäähän, ja lukemat taululla olivat 3−4. Lohipaitojen Saarelainen, joka pääsi useasti yrittämään maalintekoa, onnistui vihdoin ajassa 51.43.

Maalia lähemmäksi Kiekko-Vantaa ei yltänyt, vaan tamperelaiset ratkaisivat ottelun voiton tekemällä nopeassa tahdissa kaksi maalia, ja ottelu päättyi lukemiin 6−3.