Yhdysvallat päätti odotetusti Latvian turnauksen

MAAJOUKKUE / Raportti
Gabe Perreault iski Latviaa vastaan tehot 2+1.
Kuva © Tiia Mahkonen
Yhdysvallat eteni odotetun helposti välierävaiheeseen, kun joukkue kaatoi Latvian maalein 7–2.

Ottelu oli käytännössä ratkaistu jo avauserässä. Yhdysvallat iski rutiinilla maaleja, piti kiekkoa, esitteli oivaa syöttöpeliään ja eteni odotetusti jatkoon maalein 7–2. Joukkue voitti laukaukset 41–25, vaikka kiekkoja sinkoutui myös runsain määrin maalin ohitse.

Drew Fortescue neppaili pohjoisamerikkalaiset johtoon jo ajassa 1.31, mutta sen jälkeen Latvialla oli omat paikkansa. Yhdysvaltalaisvahti Jacob Fowler joutui myös koppaamaan muutaman kiekon, ja kerran pikkumusta hiveli jo sisätolppaa. Vain hetkeä myöhemmin Gabe Perreault laukoi lukemiksi 2–0.

Latvian kapteeni Dans Ločmelis esitteli taitojaan ja johti esimerkillisesti joukkuettaan, vaikka odotettavissa oli, että Latvian turnaus päättyisi kyseiseen otteluun. Ločmelis iski kaksi maalia, mutta Yhdysvallat naputti niitä yhteensä seitsemän. Perreault viimeisteli kaksi täysosumaa ja kertaalleen osuivat Oliver Moore, William Smith, Fortescue, Danny Nelson sekä Rutger McGroarty.

Joukkueiden välinen tasoero näkyi kaikilla mittareilla, ja etenkin silloin, kun Latvia pääsi hyökkäysalueelle. Muutamaa pidempää pyöritystä lukuun ottamatta pelaajat eivät oikein tienneet, mitä tehdä kiekon kanssa, kun se lapaan napsuisi. Latvian maalilla Deivs Rolovs teki sen, mitä pystyi, mutta etenkin McGroartyn ylivoimamaali oli näyte siitä, miten kiekko parhaimmillaan ylivoimalla vaihtaa maisemaa nopeasti lavasta lapaan.

Yhdysvallat pelaa välierävaiheessa tiistaina. Ottelun alkamisaika ja vastustaja selviävät illan viimeisen puolivälieräottelun jälkeen. Jo aiemmin paikkansa välierissä ovat varmistaneet Suomi ja Tšekki.

» Lähetä palautetta toimitukselle