TPS kiri jäähypenkiltäkin voittoon Hakametsässä

LIIGA / Raportti
Aleksi Salonen niittasi voittomaalin vanhan seuransa verkkoon.
Kuva © Saana Hakala
Tappara näytti karkaavan jo avauserässä TPS:ltä, kun se karkasi ylivoimamaaleilla 2-0-johtoon. Lopulta TPS kuitenkin kiri rinnalle ja ohi. Myös kirissä ylivoimaosumat näyttelivät isoa roolia.
Lähtökohdat 

Helmikuu on ollut Tapparalle vaikea, kun joukkue on voittanut neljästä pelaamastaan ottelusta vain yhden. Jaksolle mahtuu myös koko kauden suurinumeroisin tappio Lahdesta, jossa Pelicans tukisti kirvesrintoja peräti 7-1-lukemin.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljanko selvisi kahden ensimmäisen erän ajan ilman suurempia huipputorjuntoja, mutta päätöserässä haamupelastuksia tarvittiin, kun TPS sai hyökkäyspelaamistaan auki. Turkulaisten maaleja ei Heljangon piikkiin voi kuitenkaan laittaa.

Puolustuspelaaminen 

Tappara puolusti tasakentällisin tiiviisti keskialuetta, eikä TPS:llä ollut asiaa huippupaikoille ensimmäiseen 40 minuuttiin. Kolmannessa erässä kiekkoa saatiin kuitenkin enemmän Tappara-alueelle ja puolustus oli vaikeuksissa erityisesti Kaapo Kakon ketjun kanssa.

Hyökkäyspelaaminen 

Isännät lähtivät otteluun todella aggressiivisesti hyökäten ja ahkerasti laukoen. Alun hurja painostus ei koko ottelua jatkunut, mutta näyttävää kiekon siirtelyä ja ajoittaista dominointia nähtiin läpi illan.

Erikoistilanteet 

Tamperelaiset pääsivät heti avauserässä pelaamaan reilusti ylivoimaa jonka aikana verkko heilui kahdesti. Pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen pakkopeli rullasi näyttävästi ja ratkaisuissa oli tarpeeksi röyhkeyttä.

Alivoimalla Tappara ei onnistunut peittämään laukaisupaikkoja riittävän hyvin, ja TPS pääsikin kahden ylivoimaosuman turvin nousemaan tasoihin.

Lähtökohdat 

TPS on saanut tammikuun tappioputken jälkeen päälle komean lentokelin ja oli napannut pisteitä seitsemästä edellisestä ottelustaan ennen Tappara-koitosta. Turkulaiset ovat päässeet pelaamaan viime aikoina paljon kotonaan ja Tampereen reissu onkin TPS:lle koko helmikuun ensimmäinen vierasottelu.

Maalivahtipelaaminen 

Rasmus Tirronen suoriutui illastaan puhtain paperein. Tirronen otti tarvittavat torjunnat ja varjeli maaliaan vakuuttavasti erityisesti Tapparan viimeisten minuuttien loppukirin aikana.

Puolustuspelaaminen 

Turkulaiset olivat avauserässä potkun perässä ja Tappara pääsi pyörittämään peliä. Tämä pakotti TPS:n rikkomaan, mikä vahvisti kotijoukkueen hallintaa entisestään.

Pelin edetessä TPS kuitenkin paransi, eikä Tappara päässyt enää kukkoilemaan turkulaisalueella.

Hyökkäyspelaaminen 

TPS paransi myös hyökkäyspelaamistaan ottelun edetessä. Alun joukkue oli täysin alakynnessä, mutta erityisesti päätöserässä hyökkäämisessä oli juonikkuutta ja tahtoa.

Ilkka Heikkisen ja Kaapo Kakon ylivoimamaalit toivat TPS:n kahden maalin takaa tasoihin ja Aleksi Salosen osuma vanhassa kotihallissaan takasi kolme pistettä Turkuun.

Erikoistilanteet 

TPS otti ottelussa peräti 44 minuuttia jäähyjä, joiden joukossa oli peräti kolme kymmenen minuutin käytösrangaistusta. Tämä kostautui heti avauserässä, kun Tappara iski kaksi ylivoimaousmaa.

TPS:n onneksi joukkueen oma ylivoimakin oli kohdillaan, kun Heikkinen ja Kakko osuivat.

Erikoista 

TPS otti ottelussa peräti 44 minuuttia rangaistuksia, joihin sisältyi kolme kymmenen minuutin käytösrangaistusta.

Ottelun ratkaisu 

Ottelu ratkesi TPS:n kärsivällisyyteen. Joukkue ei luovuttanut pikaisen 2-0-tappioaseman edessä, vaan pyristeli mukana ja käytti omat paikkansa tehokkaasti hyödyksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo