Tapparan työmyyrä Otto Rauhala odottaa sekä itseltään että joukkueeltaan enemmän: "Parantaa pitää"

LIIGA / Haastattelu
Ylöjärveläislähtöinen Otto Rauhala tunnetaan periksiantamattomasta työmoraalistaan.
Kuva © Saana Hakala
Tappara kärsi perjantaina niukan 2-3 -tappion kotihallissaan Hakametsässä TPS:lle, jonka kanssa joukkue käy kiivasta taistelua runkosarjan kakkostilasta. Yksi kentän työteliäimmistä pelaajista oli jälleen Tapparan Otto Rauhala, joka teki töitä kotijoukkueen kolmosketjussa yhdessä Antti Erkinjuntin ja Jere Karjalaisen kanssa.

Tappio turkulaisille kotihallissa veti viidettä kauttaan Tapparan edustusjoukkueessa pelaavan Otto Rauhalan mielen matalaksi.

- Huono fiilis kun hävittiin. Tiukkoja maalin pelejä. Olisi pitänyt kääntää itselle, mutta tänään ei kääntynyt. Tänäänkään ei pelattu huonosti ja aloitettiin hyvin, mutta sitten ehkä (pelin taso) vähän laski, Rauhala totesi.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Jukka Rautakorpi piti suojattejaan hyvän tovin pukukopin suojissa. 

- Ei siinä käyty läpi muuta kuin, että meillä on tässä nyt haastetta sen suhteen miten me pystymme kääntämään näitä maalin pelejä voitoksi, Rauhala kertoi tuokion sisällöstä.

23-vuotias hyökkääjä oli perjantaina lähellä saada oman nimensä myös ottelun maalintekijätilastoihin, mutta lopulta maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi. Rauhala itse ei kommentoinut tilannetta ottelun jälkeen millään tavoin.

"Alkukausi oli heikko"

Tapparan kurssi on tällä hetkellä ikävässä laskusuhdanteessa, sillä yhtä peliä lukuunottamatta kaikki ottelunsa tammikuussa voittanut joukkue on nyt viidestä viimeisestä ottelustaan voittanut vain yhden. Rauhalan mukaan isoja ongelmia pelissä ei kuitenkaan ole.

- En osaa mitään yhtä asiaa sanoa (mistä tilanne johtuu). Joka pelissä on ollut hyviä asioita, varsinkin tämän viikon peleissä. Oulussakin pelasimme vain yhden huonon erän, todella tiukkaa oli. Pienet asiat ratkaisevat.

Tapparalla on seuraavaksi edessään muutaman päivän tauko peleistä, sillä joukkue hyppää seuraavan kerran kaukaloon vasta ensi keskiviikkona Kuopiossa. Rauhala itse toivoisi, että seuraava ottelu tulisi eteen nopeammin.

- Mielummin olisi niin, että heti seuraavana päivänä olisi peli tappion jälkeen ja saisi heti uuden haasteen. Tähän ei voi kuitenkaan jäädä kiinni, alkuviikko treenataan hyvin, jotta olemme sitten keskiviikkona valmiita.

Oman pelinsä Rauhala koki kehittyneen kauden aikana, mutta toistaiseksi tehot 7+4=11 iskeneen hyökkääjän mukaan tekemistä riittää edelleen.

- Alkukausi oli aika heikko, mutta tämän vuoden puolella on ollut parempaa. Silti on vielä paljon parannettavaa.

Syksyllä Rauhala muodosti yhdessä Anton Levtchin ja Joona Luodon kanssa kenties jopa Tapparan toimivimman hyökkäysketjun, mutta sittemmin kolmikko on hajoitettu. Viime otteluissa Rauhalan laiturit ovat vaihtuneet Jere Karjalaista lukuun ottamatta tiuhaan tahtiin.

"Meillä on kuitenkin niin hyviä jätkiä tässä koko joukkue täynnä, että ei se siitä ole kiinni keiden kanssa pelaa."

- Kyllähän se (ketjujen vakiintuminen) helpottaisi. Jos koko ketju vaihtuu, niin peli ei tule ihan ytimestä eikä välttämättä tiedä missä kaveri menee. Meillä on kuitenkin niin hyviä jätkiä tässä koko joukkue täynnä, että ei se siitä ole kiinni keiden kanssa pelaa.

Yhteispeli Rauhalan ja pitkän loukkaantumisen jäljiltä paluun tehneen Karjalaisen kanssa on jo ajoittain löytynyt, mutta Rauhalan mukaan nykytaso ei vielä riitä.

- Ihan hyvin on mennyt, mutta parannettavaa toki on vielä. Karjalainen oli pitkään pois ja on kyllä siihen nähden vetänyt todella hyvin. Parantaa kuitenkin pitää, ei siinä muu auta.

» Lähetä palautetta toimitukselle