Tappara paketoi murskaavasti voittoisan viikkonsa − Zaborsky käänsi hattutempullaan uuden sivun seuran maalintekohistoriassa

LIIGA / Raportti
Zaborsky oli Tapparan historiallisen illan kapellimestari numero yksi.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Hakametsän lauantai-illassa molemmilla joukkueilla oli oma panoksensa runkosarjan loppusijoituksia ratkottaessa. Tappara näytti, että sitä on toisinaan liki mahdotonta pysäyttää. Tamperelaiset tekivät suomalaista jääkiekkohistoriaa ja täydellistivät liigaviikkonsa.
Lähtökohdat 

Tappara lähti otteluun hyvillä mielin, sillä joukkue nappasi edellispäivänä voiton viimeisestä Tampereen paikallisottelusta. Kirvesrinnat havittelivat pisteitä kamppailussa runkosarjan toisesta sijasta.

Maalivahtipelaaminen 

Christian Heljanko palasi kirvesrintojen maalille huilattuaan viikon kaksi aiempaa ottelua, kun Niklas Bäckström kävi torjumassa voitot sekä KalPasta että Ilveksestä.

Nuori veskari pelasi erinomaisesti nollaamalla muun muassa David Goodwinin läpiajon avauserässä. Heljanko tarvitsi nollapeliinsä 21 torjuntaa.

Puolustuspelaaminen 

Tappara sai peräpäähänsä tärkeän palan kokemusta ja kovuutta, kun Tuukka Mäntylä palasi kokoonpanoon. Kirvesrinnat ovat tunnettuja siitä, että heidän puolustajansa tukevat taitavasti hyökkäyksiä.

Veli-Matti Vittasmäki on yleensä kova luu omassa päässä, mutta SaiPaa vastaan turkulaislähtöinen pakki tehoili komeat 1+1 pistettä.

Hyökkäyspelaaminen 

Tappara aloitti hyökkäyspäässä juuri niin vaarallisesti kuin odottaa sopi. Hyvin viivassa hyökkäystä tukenut Vittasmäki toimitti kiekon maalille, josta Juhani Jasu ohjasi lätkän pussiin.

Ilta oli Tapparan kannalta moneltakin kantilta onnistunut ja juhlanaiheita täynnä. Tomas Zaborsky nimittäin niittasi toisen erän lopussa tamperelaisten pääsarjahistorian 10 000. maalin. Lopulta slovakki viimeisteli puhtaan hattutempun SaiPan verkkoon.

Erikoistilanteet 

Ottelussa ei erikoistilanteilla mässäilty. Tapparan avausmaali jäi muutaman sekunnin päähän ylivoimaosuman leimasta. Videotarkistuksen jälkeen kotijoukkueen hyväksytty osuma syntyi vain vaivoin Ahti Oksasen jäähyn puitteiden ulkopuolella.

Lähtökohdat 

SaiPa joutunee vielä katselemaan molempiin suuntiin tovin ajan. Lappeenrantalaisilla oli tappio niskassaan Kärpät-ottelusta, joten paluu pisteille oli joukkueen harras toive.

Maalivahtipelaaminen 

Frans Tuohimaa otti muutaman huipputorjunnan, mutta ei mahtanut mitään sille, että vastassa oli tällä kertaa liian kova vastustaja.

Puolustuspelaaminen 

SaiPan puolustus joutui liian kovaan paineeseen pystyäkseen pelaamaan tasapainoista viisikkopeliä. Markus Kojo ja muut isot pakkijärkäleet olivat vaikeuksissa liukkaiden tapparalaisten kanssa.

Hyökkäyspelaaminen 

Vieraiden hyökkääjät onnistuivat hyödyntämään Tapparan tekemät muutamat virheet, mutta viimistely jäi pahasti vajaaksi. Tyler Morleyn paluu piristi lappeenrantalaisten tekemistä huomattavast.

Erikoistilanteet 

SaiPa olisi saanut pelata avauerän aikana kertaalleen ylivoimaa, mutta Goodwin nappasi itselleen huitomiskakkosen vain 12 sekuntia ylivoiman alkamisen jälkeen. Päätöserän täysimittaisella ylivoimallaan lappeenrantalaiset eivät saaneet mitään aikaiseksi.

Erikoista 

Tappara viimeisteli ensimmäisenä joukkueena 10 000. maalin suomalaisen pääsarjajääkiekon historiassa. Matkalla 10 000 maalista eteenpäin muut kuin Zaborsky eivät toistaiseksi ole maaleja tehneet.

Ottelun ratkaisu 

Kotijoukkue oli huomattavasti tehokkaampi saamissaan maalipaikoissa. Zabosky sai valtavasti virtaa historiallisesta osumastaan ja oli loppupelin ajan pitelemätön. Lisäksi kirvesrinnoilla oli ottelussa maalivahtietu, sillä Heljanko pelasi erittäin varman ottelun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo