Ilves murisi pehmeän ja kiltin Palloseuran maanrakoon – avauserän loppu koitui TPS:n kohtaloksi

LIIGA / Raportti
Roby Järventie on aloittanut kautensa erinomaisesti.
Kuva © Timo Savela
Ilves oli Turun tiistai-illassa tyly vieras. Ilves otti ottelussa fyysisen yliotteen ja Palloseuran pehmeys kamppailuissa oli silmiinpistävää.

Kotijoukkue TPS:n alkukausi on ollut positiivinen. Viidestä ottelusta TPS oli onnistunut keräämään yhdeksän pistettä. Kotijoukkueen pelituntuma oli pieni arvoitus, sillä Palloseuran edellinen ottelu pelattiin viime keskiviikkona. TPS-käskijä Raimo Helminen kohtaa päävalmentajana ensimmäistä kertaa kasvattajaseuransa Ilveksen

Ilves on onnistunut alkukaudella keräämään pisteitä hyvin, vaikka tamperelaisten viisikkopelaaminen on ollut tahmeaa. Viime lauantaina Ilves hävisi kotiyleisön edessä Ässille lukemin 3–5. Ilves oli kerännyt ennen illan ottelua kuudesta ottelusta 12 pistettä.

Molempien joukkueiden kokoonpanoon oli tullut hieman muutoksia. TPS saa takaisin tehopuolustaja Henrik Larssonin. Puolustaja Johan Ivarsson on jäänyt kokoonpanosta sivuun loukkaantumisen takia. Ilveksen ykkösmaalivahti Lukáš Dostál palaa tupsukorvien maalille. Aleksi Elorinne sekä Teemu Lepaus palaavat myös kokoonpanoon takaisin.

Ottelun avauserä oli todella vauhdikas ja vaarallisia maalipaikkoja nähtiin yli toistakymmentä. Ilveksen hyökkäypeli oli todella raikasta ja tupsukorvien aktiivinen karvauspeli aiheutti harmaita hiuksia TPS:n puolustukselle. TPS pelasi myös aktiivista hyökkäyspeliä, mutta heikko puolustuspelaaminen antoi hyviä maalipaikkoja Ilvekselle. TPS:n hyökkäyspelaaminen on paljon yksilöiden vastuulla ja avauserässä varsinkin Josh Kestner sai luotua muutaman vaarallisen maalipaikan.

Avauserän loppupuolella TPS otti kaksi peräkkäistä jäähyä ja lopulta ajassa 18:43 Arttu Ruotsalainen vei komealla laukauksella Ilveksen 0–1-johtoon. Heti avausmaalin jälkeen TPS koomaili pahasti maalin takana ja lopulta loistavaa alkukautta pelaava Roby Järventie siirsi Ilveksen 0–2-taukojohtoon.

Toisessa erässä ottelun tempo sekä taso putosivat merkittävästi. Molemmat joukkueet jatkoivat raikasta peliään, mutta helpot syöttövirheet lisääntyivät rajusti. Taiturimainen Ruslan Iskhakov oli jo kaventaa ottelun, mutta venäläisen laukaus osui vain maalikehikkoon. Muutama hetki tästä ja Ilves siirtyi kuin salama kirkkaalta taivaata 0–3-johtoon. Maali syntyi NHL-laina Juuso Välimäen lavasta. TPS yritti hanakasti erän lopussa hakea kavennusta, mutta Ilves-vahti Lukáš Dostál oli kuin muuri maalillaan.

Päätöserän alussa Ilveksellä oli mahdollisuus siirtyä jo 0–4-johtoon, mutta Arttu Ruotsalainen ei onnistunut rangaistuslauksesta lisäämään Ilveksen johtoa. TPS pääsi vielä Ville Lajusen ylivoimamaalilla kaventamaan ottelun, mutta missään vaiheessa Palloseura ei tosissaan taistellut voitosta. Ottelun lopussa Jarkko Parikka laukoi päätöslukemiksi 1–4.

Ilves oli ottelussa selkeästi TPS:ää parempi. Tupsukorvat voittivat järjestäen jokaisen kaksinkamppailun ja viisikkopelaaminen molempiin suuntiin oli vakuuttavalla tasolla.

TPS matkustaa perjantaina Raumalle Lukon vieraaksi. Ilves kohtaa perjantaina kauden ensimmäisessä paikallisottelussa Tapparan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo