Liiga-kierros: Pirteän hyökkäyspelin ilta Turussa

LIIGA / Kierrosennakko
Kuva © Timo Savela
20.10.
2020
Tiistai-illan kierroksen ainoassa ottelussa TPS ja Ilves kohtaavat Turussa. Ohjelmassa piti olla myös Kärppien ja HPK:n kohtaaminen, mutta Kärppien joukkueessa todetun koronavirustartunnan jälkeen ottelu siirrettiin.

Seuraa Heitä

Josh Kestner # | TPS

Oikea laitahyökkääjä

TPS:n kultakypärä on ollut vahvassa liidossa alkukaudesta. Yhdysvaltalaislaituri on ollut turkulaisten kuumimpia ratkaisijoita, kun viiteen peliin on tullut tilille neljä maalia ja yhteensä seitsemän pistettä.

Eemeli Suomi #10 | Ilves

Laitahyökkääjä

Tupsukorvien kippari metsästää yhä kauden avausmaaliaan, joko se Turussa napsahtaisi? Syöttöpisteitä miehelle on kuitenkin kasautunut piste per peli -tahdilla, joten tehottomuudesta ei voida puhua.

Tehokkaiden hyökkäyspelien taisto

Molempien joukkueiden kauden alku on ollut pirteä, kun TPS on voittanut kolme viidestä ottelustaan, Ilves taas neljä kuudesta. Luvassa on tasainen ja hyökkäysvoittoinen kamppailu, johon vierasjoukkue Ilves lähtee hienoisena ennakkosuosikkina.

Kotijoukkue TPS:lla on edellisestä ottelustaan lähes viikko, kun joukkue pelasi viimeksi 14.10. Turussa HPK:ta vastaan. Tuosta ottelusta tuloksena oli 4−3-tappio voittolaukausten jälkeen. Lauantaille merkitty vierasottelu Kärppiä vastaan jäi pelaamatta Kärppien koronavirustapauksen takia. Turkulaiset olivat jo ehtineet matkustaa Ouluun kun tieto siirrosta tuli.

Kauden alku on ollut turkulaisittain positiivinen. Pelaajiston ja valmennuksen uusiuduttua suuresti viime kaudesta tulos on ollut hyvä. Synkemmän ajanjakson jälkeen Turussakin voidaan välillä olla tyytyväisiä joukkueen tekemiseen.

Seura sai rapaa runsaista ulkomaalaishankinnoistaan kauden alla, mutta useat näistä ovat onnistuneet kiitettävästi. Josh Kestner ja Ruslan Ishakov ovat olleet hyökkäyksen kantavia voimia kotimaisten Juuso Pärssisen ja kapteeni Lauri Korpikosken ohella. Laajan materiaalin myötä kova kilpailu pelipaikoista on tuonut lisävirtaa pelaajien tekemiseen.

Erikoistilannepelaamisessa TPS:lla on tällä hetkellä parannettavaa. Ylivoima operoi 13,6% tehokkuudella, alivoima 79%. Erikoistilannepelaaminen on ajoittain sekavaa ja siinä sattuu usein helppoja virheitä.

Vierailija Ilveksellä on allaan tuplapeliviikonloppu. Perjantaina Lahdessa Pelicans kaatui 4−1, lauantaina taas Tampereella Ässät haki pisteet numeroin 3−5. Pelicansia vastaan viimeistely oli tehokasta, toisin kuin Ässiä vastaan.

Ilveksen peli on ollut alkukaudesta vakuuttavaa. Ennestään toimiva hyökkäyspeli on jatkunut raikkaana, mutta tälle kaudelle myös puolustuspeliä on saatu kuntoon. NHL-laina Juuso Välimäen rooli tähän on ollut suuri. Maalin suulla Lukáš Dostál on ollut myös totutun varma, kun kiekot ovat tarttuneet yli 95% varmuudella.

Myös Ilveksen kokoonpanon syvyys on hyvällä tasolla. Neljän ketjun rullaava peli on toiminut ja tehoja on tullut joka vitjalle. Taitoa ja nopeutta riittää jokaisessa koostumuksessa.