Lehterä tehoili Sportilta pisteet

LIIGA / Raportti
Kultakypärä Lehterä tehoilöi Sportin kumoon.
Tapparan väkevä kokonaissuoritus oli liian kova pala Sportille. Kultakypärä Jori Lehterän johdolla tamperelaisvieraiden johtoasema kesti loppuun saakka ja kolme pistettä lähti Tampereen suuntaan.

Avauserässä Sport oli vaikeuksissa omassa päässään ja Tappara onnistui iskemään tilaisuuden koittaessa. Veli-Matti Vittasmäki nousi vapaasti b−pisteen tuntumaan ja onnistui tarkalla laukauksellaan ohittamaan Niko Hovisen.

Sport sai hyvää aihiota takaiskun jälkeen, mutta tamperelaisvieraat vastasivat parhaimmista maalintekopaikoista. Hovinen piti kuitenkin Tapparan vain yhden maalin edellä. Tappara pääsi kokeilemaan alivoimallaan rangaistuslaukausta, mutta Petteri Puhakka ei onnistunut ohittamaan Hovista.

Ensimmäisen erätauon jälkeen Tappara jatkoi hyvien tilaisuuksien rakentamista, mutta Sport onnistui nousemaan tasoihin. Jens Lööke laukoi suoraan Axel Holmströmin aloitusvoitosta Vilho Heikkisen vartioimaa maalia kohti eikä Tapparan maalivahti ehtinyt reagoida ajoissa.

Vaasalaisten ilo tasoitusosumasta jäi kuitenkin lyhyeksi. Kolmisen minuuttia myöhemmin Tappara rakensi paikan nopeasti hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen, jonka Topi Rönni viimeisteli ohjaamalla Maksim Matushkinin laukauksen Hovisen selän taakse.

Poikkiputket estivät Tapparan ja Vittasmäen lisätehot, joten viimeiseen erään siirryttiin samoissa tunnelmissa kuin avauserän jälkeen.

Päätöserä eteni pitkälti samalla kaavalla kuin kaksi aiempaa. Waltteri Merelä oli kirvesrintojen ahkerin ja yritteliäin maalipaikkojen rakentaja, mutta kiekko ei löytänyt hänen kauttaan Sportin verkkoon. Vaasalaisten vaikeat päätöserät saivat kuitenkin jatkoa, kun maalin laidalle vapaaksi jätetty Jori Lehterä siirsi Tapparan kahden maalin karkumatkalle.

Takaisku antoi jälleen Sportille piristystä otteisiin, ja lopulta Sport onnistui kaventamaan lukemat, kun SImon Hjalmarsson pääsi takaisin maalinteon makuun. Tappara joutuikin paika paikoin rajusti köysien varaan, mutta Heikkinen piti tamperelaisvieraat kiinni voitossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo