Sportille ei vieläkään kotivoittoa − Salmiselle ensimmäinen nollapeli

LIIGA / Raportti
Oskari Salminen nollasi Sportin 17 torjunnalla.
Kuva © Jussi Puuri www.instagram.com/hockeyjussi/
Vauhdikkaan alun jälkeen KooKoo pääsi nostamaan itsensä johtoon ja tasaisesti kasvattamaan etumatkaansa. Aseeton Sport ei kyennyt rikkomaan KooKoon alakertaa, ja KooKoo-vahti Oskari Salminen torjui ensimmäisen nollapelinsä.

Ottelun alussa kumpikin osapuoli pääsi vuoron perään kokeilemaan hyökkäyspelaamistaan. KooKoon rikkoessa ensimmäisenä vaasalaiset saivat hyviä aihiota aikaan, mutta kouvolalaisvieraat pitivät kaikin keinoin torjuntatyön vaivattomana Oskari Salmiselle.

Erän loppupuolella KooKoo livahti johtoon, kun Joonas Odenin ja Stuart Percyn kahinasta kiekko hiipui maalinedustalle, johon ensimmäisenä kiinni ennätti Toni Suuronen. KooKoo-hyökkääjä peittosi nopeilla otteilla Rasmus Reijolan ja iski kauden avausmaalinsa.

Ensimmäisen huilitauon jälkeen Sport sai kahden miehen ylivoimalla mahdollisuuden nousta tasoihin, mutta Salminen piti isoilla torjunnoilla joukkueensa johdossa. KooKoon ensimmäinen ylivoima tuotti helpotusta välimatkaan, kun Samuli Ratinen iski ylivoimalla kiekon Sport-verkkoon, ja vain nelisenkymmentä sekuntia myöhemmin Teemu Engberg iski komealla rannelaukauksella kauden avausmaalinsa.

Kolmen maalin takamatka pakotti vaasalaiset käyttämään aikalisänsä. Ylimääräinen lepohetki toi vain hetkellistä helpotusta, ja tasan yhdeksän minuutin jälkeen Joni Tuulola peittosi Sportin maalille vaihdetun Niko Hovisen. Sportin kavennusyritykset eivät päässeet tolppaa lähemmäksi, ja viimeiseen erään kotkapaidat lähtivät isosta kuopasta.

Viimeisessä erässä KooKoo puolusti johtoaan hallitsemalla peliä. Vankasta johdosta huolimatta kouvolalaisjoukko rakensi jatkuvalla syötöllä hyökkäyksiä, eikä keskittynyt vain puolustamaan. Sport puolestaan jäi vieraiden jalkoihin nopeudessa, oli ongelmissa KooKoon aktiivisen karvaamisen kanssa ja ylivoima sortui omaan avuttomuuteensa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo