Lukko tasoitti puntit Satakunnan paikalliskamppailuissa

LIIGA / Raportti
Oskari Setänen venytti helpon nollapelin paikalliskamppailussa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Satakunnan kauden toinen paikalliskamppailu päättyi Lukon selvään voittoon. Perjantain ottelun jälkeen Ässät on pelannut jo kaksi peliä putkeen ilman maalia.
Lähtökohdat 

Lukon kuuden ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki katkesi viime lauantaina KalPan napatessa pisteet kettupaitojen nenien edestä. Raumalaisilla oli siis allaan edellispelin tappiosta huolimatta tuloksekas jakso.

Kauden ensimmäinen paikallispeli reilu kuukausi sitten päättyi porilaisjuhliin, joten kotikentällä Lukolla oli tänään perjantaina revanssin paikka.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Setänen ei lopulta joutunut maalillaan turhan koville. Muutamassa Ässien näyttävämmässä hyökkäyksessä Setänen oli varma torjunnoissaan.

Puolustuspelaaminen 

Raumalaisten puolustus selvisi sekavaa ässäpakkaa vastaan peruspelillään ongelmitta. Tiivis puolustuspeli helpotti merkittävästi myös Setästä nollapelissään.

Hyökkäyspelaaminen 

Ottelussa Lukolla tuntui onnistuvan lähes kaikki, kun taas porilaiset sähläsivät vähän joka osa-alueella. Lukkohyökkäykseltäkään ei vaadittu pelin voittamiseksi ihmeempiä, vaan normaali suoritus riitti selvään voittoon.

Erikoistilanteet 

Lukas Klok ajettiin hieman kyseenalaisesti ulos ottelun puolivälin paikkeilla. Klok antoi poikittaista mailaa Tommi Taimen selkään, jolloin Taimi kaatui liukuen laitaa päin. Ässäpuolustaja ei loukkaantunut tilanteessa, mutta tuomaristo päätti tuomita Klokille 5+20 minuuttia.

Lukko selviytyi kuitenkin ottelun kaikista alivoimistaan varsin helpolla, mutta toisaalta raumalaisten ylivoimakaan ei esittänyt ihmeempiä.

Lähtökohdat 

Ässien kautta on tähän mennessä leimannut sekä tehottomuus että surkea ylivoima, mutta myös napakat venymiset tiukoissa otteluissa. Viikko sitten perjantaina porilaiset kaatoivat siihen mennessä voittamattoman Tapparan vieraskentällä, mutta heti lauantaina Porissa SaiPa jätti tylysti Ässät nollille.

Perjantaina Raumalla kiinnosti erityisesti se, saiko Ari-Pekka Selin viikon ottelutauon aikana keksittyä lääkettä maalinteon tuskaan.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Aittokallio palasi porilaisten maalin suulle kärsittyään pienistä terveysmurheista viime viikolla. Mies pelasi kohtuullisen ottelun, mutta ei ollut aivan aiempien otteidensa tasolla. Erityisesti Lukon kolmas maali meni varsin helposti sisään.

Puolustuspelaaminen 

Raumalla Ässiltä ei onnistunut juuri mikään. Lukko onnistui rokottamaan säälittä ässäpelaajien virheistä eivätkä porilaispuolustajat saaneet tarjottua apuja maalivahti Aittokalliolle.

Hyökkäyspelaaminen 

Silmiinpistävää Ässien hyökkäyspelaamisessa oli epäonnistuneiden syöttöjen määrä. Syötöt tuntuivat suuntautuvan järjestään vääriin paikkoihin, jonka johdosta koko vierasjoukkueen peli vaikutti sekavalta säntäilyltä.

Ässät onnistui vain pariin kertaan luomaan jonkinlaisen paineen Lukon puolustusalueelle, mutta nämäkin tilanteet päättyivät varsin nopeasti.

Erikoistilanteet 

Ässien ylivoima alkaa olla jo surullisen kuuluisaa. Perjantaina mahdollisuuksia tarjottiin viiden minuutin ylivoimallakin Klokin pelirangaistuksen myötä, mutta tehot karttavat ässäpakkaa myös pakkopeliosastolla.

Alivoima onnistui perjantaina siltä osin, että Lukko ei onnistunut maalinteossa ylivoimissaan. Kovinkaan kaunista katseltavaa porilaisten pelaaminen ei silti tälläkään osastolla ollut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo