Lukáš Dostálin jumalmoodi ja tiivis puolustuspeli takasivat Ilvekselle pisteet Kuopiosta

LIIGA / Raportti
Lukáš Dostál oli Ilveksen voiton takuunimi Kuopion perjantai-illassa.
Kuva © Antti Tyni
KalPan ja Ilveksen kauden toinen kohtaaminen oli huomattavasti vähämaalisempi kuin kauden avauskohtaaminen Tampereella, joka päättyi Ilvekselle 7−4.
Lähtökohdat 

KalPa voitti viime viikon kolmesta kamppailustaan kaksi ja on saanut levätä pelihommista aina viime lauantaista lähtien.

Maalivahtipelaaminen 

Eero Kilpeläinen torjui huomattavasti varmaotteisemmin kuin edellisessä Ilves-kohtaamisesa, jolloin selän taakse livahti seitsemän kiekkoa. Torjuntoja ei kokeneelle kassarille määrällisesti kertynyt kovin isoa määrää, mutta tarvittavilla hetkillä hän oli mies paikallaan.

Puolustuspelaaminen 

Joona Riekkinen näytti heti ensimmäisessa vaihdossa, ettei kotijoukkueen puolustuksen kanssa leikitä. Puolustaja näet tuuppasi Ilves-kapteeni Eemeli Suomen vaihtoaitioon. Koko ottelun ajan kuopiolaiset pysyivät vikkelien vieraiden kintereillä ja useimmiten onnistuivat ohjaamaan pelin kulmiin.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa oli koko avauserän aktiivinen ja haki hanakasti tilanteita. Kai Kantolan b-pisteeltä lähettämällä rannekudilla syntynyt 1−0-osuma tuli silti hieman yllättäen.

Erikoistilanteet 

Vaikka kotijoukkue pääsikin ansaitusti johtoon, ei se illan ensimmäisillä ylivoimayrityksillään saanut mitään mainittavaa aikaiseksi. Toisessa erässä KalPa sai ylivoimapelinsä turvin luotua pitkiä hyökkäyksiä Ilves-päätyyn.

Kolmannessa erässä KalPa tarjoili Ilvekselle ratkaisun paikkoja ottamalla hölmöjä jäähyjä hyökkäyspäässä.

Lähtökohdat 

Ilves nappasi kauden avausvoittonsa KalPasta Tampereella varsinaisen hulabaloon jälkeen. Ennen perjantai-iltaa tupsukorvat ovat olleet pelaamatta viime viikonlopusta lähtien.

Maalivahtipelaaminen 

Ottelun alku oli Ilves-vahti Lukáš Dostálille hankala, sillä laukauksia ei tullut kuin harvakseltaan, eivätkä ne harvatkaan tilanteet tulleet vaaravyöhykkeeltä. KalPan avausmaali lipsahti helpohkosti sisään.

Kolmannessa erässä nuori veskari ei joutunut juurikaan töihin ennen kuin tamperelaiset joutuivat puolustamaan johtoasemaansa. Lopun KalPan rynnistyksen maalivahti pysäytti vuorenvarmoilla otteilla.

Puolustuspelaaminen 

Erityisesti toisessa erässä Ilveksellä oli vaikeuksia pysyä omassa päässä KalPan pyörityksen perässä. Nikolas Matinpalon kaksiminuuttinen oli hyvä esimerkki siitä, kuinka tamperelaisten jalka ei alkumatsista riittänyt ihan loppuun asti.

Ottelun ratkaisuhetkillä tupsukorvien puolustus oli tiivis ja piti varsinkin oman alueen keskustan tiiviinä.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilveksen avauserän paras paikka avautui ykköskentälle, kun Teemu Rautiainen ja Arttu Ruotsalainen karkasivat kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Rautiainen päätyi omaan ratkaisuunsa ja Kilpeläinen torjui vaivatta.

Tupsukorvat aloittivat toisen erän tehokkaasti, kun aloitusvoiton jälkeen Jarkko Parikan viivakudin ohi Kilpeläisen ohjasi Panu Mieho kauden avausmaalillaan.

Erikoistilanteet 

Ilves tuli kolmanteen erään vahvasti ja sai painostuksensa ansioista ylivoiman. Kiekko pyöri koko kaksiminuuttisen ajan KalPa-alueella, mutta Matias Maccellin lähettämää Kilpeläisen räpylään päätynyttä rannekutia lähemmäs täysosumaa vieraat eivät päässeet.

Päätöserässä Ilves pääsi kokeilemaan muutamaan otteeseen ylivoimaa ja lopulta Ruotsalainen napautti tupsukorvat johtoon. Kapteeni Suomi teki esimerkillisen maskin tilanteessa.

Ottelun ratkaisu 

Ilves onnistui hyödyntämään saamansa ratkaisun hetket vastustajaansa paremmin. Dostál torjui ottelun lopun tiukat tilanteet mukaan lukien KalPan lopun ylivoiman ja yrityksen ilman maalivahtia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo