KooKoo palasi vihdoin voittokantaan − Ässien tappiokierre sen sijaan syvenee entisestään

LIIGA / Raportti
KooKoolla oli vihdoin aihetta juhlaan pelin jälkeen.
Kuva © Ella Taponen
KooKoo otti helpottavan kotivoiton Ässistä, ja onnistui katkaisemaan seitsemän ottelun tappioputkensa vieraiden kustannuksella 3−1-numeroin. Ässien tappioputki venähti jo kymmenen ottelun mittaiseksi.

Kouvolassa pelasivat vastakkain kaksi joukkuetta, jotka molemmat halusivat varmasti katkaista syvän tappiokierteensä. KooKoo oli ennen illan kamppailua seitsemän tappion putkessa. Ässät puolestaan oli hävinnyt yhdeksän viimeistä otteluaan.

Tasaisissa otteluissa monesti pienet asiat ratkaisevat lopulta. KooKoo oli niissä tänään juuri sen verran Ässiä parempi, että voitto karkasi kouvolalaisille. Samalla katkesi Kookoon pitkä tappioputki katkesi, joten Kouvolassa oli pelin jälkeen varmasti paljon helpottuneita ilmeitä. KooKoo kirjasi porilaisista voiton lopulta 3−1-numeroin.

KooKoo piti avauserässä kiekkoa hallinnassaan vieraitaan enemmän, ja mitä pidemmälle erä eteni, sitä enemmän KooKoo otti hallintaa pelin tapahtumista itselleen, mutta valotaululla pysyi sitkeästi 0−0-lukemat. Todellisilla huippupaikoilla ei avauserässä juuri juhlittu kummassakaan päädyssä.

Viime otteluissa Ässien erikoistilanteet ovat tuottaneet joukkueelle harmaita hiuksia. Ylivoimalla joukkue ei ole saanut onnistumisia ja vastaavasti myöskään alivoima ei ole toiminut toivotusti. Ongelmaa ei ole myöskään auttanut se, että joukkue on sarjassa ottanut eniten rangaistuksia. Illan ottelun avauserässä joukkueelle tuomittiin kaksi rangaistusta, kun KooKoo selvisi vain yhdellä jäähyllä.

Ässiltä avauserässä voidaan nostaa esille maalivahti Linus Söderström 11 torjunnallaan, kun KooKoon virkaveli Joona Voutilainen joutui venymään kiekon tielle vain kolmesti avauserässä.

Toisen erän ensimmäiseen viiteen minuuttiin Ässät pääsi kolmesti vaarallisesti kääntämään pelin kohti kouvolalaisten päätyä. Ensimmäisellä kerralla porilaiset pääsivät läpiajoon asti, mutta Arttu Pellin hyvä takakarvaus esti vieraiden mahdollisen avausosuman. Toinen puolikas läpiajo päättyi Ty Rattien yritykseen, joka painui kuitenkin takakulmasta ohi Voutilaisen vartioiman maalin. Kolmannella kerralla kiekko päätyi lopulta KooKoon maaliin asti, kun Jasper Lindsten käänsi taakseen Sebastian Wännströmille, joka siirsi Ässät 1−0-johtoon. Maalipörssin johtajalle maali oli ensimmäinen maaliskuussa.

Ässien neljäs kahden minuutin rangaistus oli liikaa vieraille, kun kotijoukkue onnistui tasoittamaan puntit 1−1:een toisen erän puolivälin jälkeen ylivoimalla. Kasperi Ojantakanen viimeisteli Vilmos Gallón syötöstä.

Ottelun voittomaali nähtiin jo heti kolmannen erän alkuun, kun Ahti Oksanen karkasi läpiajoon ja viimeisteli kylmän viileästi kiekon ohi Söderströmin. Tilanteessa Ässien puolustajan Jakob Stenqvistin puolustaminen oli hieman laiskanoloista.

Varsinkin kolmannen erän alku oli todella rikkonaista, kun molempien joukkueiden jäähyaition ovi kävi useasti. Kumpikaan ei juuri ylivoimaansa ehtinyt pelaamaan, kun heti perään oma jäähypenkki kutsui jälleen.

Ottelun lopuksi Oksanen kruunasi iltansa Kasper Björkqvistin syötöstä ja iski 3−1-loppunumerot taululle tyhjään Ässien maaliin. Näin Ässien tilanne synkkeni entisestään, kun joukkueen tappioputki venähti jo kymmeneen otteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo