Kymmenen minuutin maalisirkus ja voittomaaliratkaisu − Pelicansille kaksi pistettä Kuopiosta

LIIGA / Raportti
Casimir Jürgensin kauden toinen osuma syntyi tärkeään paikkaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Kuopiossa ottelun alku lupasi hurjia maalitalkoita, mutta lopulta peli eteni jatkoajalle ja voittomaalikilpailuun 3−3-tasatilanteessa. Iikka Kangasniemi ratkaisi vierasvoiton Pelicansille.

KalPa oli pitkään kiinni täydessä pistepotissa eikä Pelicans saanut kovinkaan montaa maalintekotilannetta. Pian sen jälkeen, kun Patrik Bartošák poistui vaihtoaitioon ja kuudes kenttäpelaaja tuli jäälle, Pelicans kuitenkin tasoitti. Casimir Jürgens laukoi ranteella b-pisteen kaarelta ja Matěj Tomek oli yllätetty.

Jatkoajalla Pelicans ei saanut yhtään laukausta maalia kohti, KalPa kaksi. Molemmat tilanteet olivat vaarallisia, sillä Lasse Lappalaisella oli läpiajo ja Jeremy Bracco harhautti Bartosakin jäihin, mutta tsekkivahti ei ollut yllätettävissä.

Voittomaalikilpailussa Iikka Kangasniemi oli ensimmäinen yrittäjä, ja hän laittoi kiekon rystyltä maaliin. Viisi muuta pelaajaa eivät onnistuneet, ja näin Pelicans otti kaksi pistettä

− Tänään taas huomattiin, että jokainen peli tässä sarjassa on tiukka. Todella tärkeitä nämä lisäpisteet, Pelicans-kapteeni Hannes Björninen luonnehti C Moren haastattelussa.

Aapeli Räsänen monessa mukana avauserässä 

KalPa siirtyi johtoon jo ensimmäisestä kunnon tilanteestaan. Kim Nousiainen teki vahvan nousun, laukoi ja Alexander Ruuttu latoi Bartošákin eteensä torjuman kiekon maaliin.

Lisää seurasi hetkeä myöhemmin, kun KalPa voitti päätypelin ja parin lyhyen syötön jälkeen Aapeli Räsänen iski takatolpalta KalPan jo kahden maalin etumatkalle.

Lasse Lappalaisen rangaistus antoi sen jälkeen Pelicansille ylivoima, jota pussinokat tarvitsivat vain kymmenen sekuntia. Iikka Kangasniemen ja Filip Chlapikin poikittaissyötöistä Björninen kavensi. Peliä oli pelattu vain viisi minuuttia ja seitsemän sekuntia. Chlapikille piste oli Liiga-uran ensimmäinen.

KalPan saatua ensimmäisen ylivoimansa kuopiolaisjoukkue tavoitteli lisäosumia, mutta maalin iskikin Pelicans. Jeremy Braccon syötön jälkeen Räsänen laukoi hudin ja vastahyökkäyksestä Björninen ja Waltteri Merelä järjestivät tasoitusosuman. Ylivoiman päättyessä Räsänen oli oikea-aikaisesti maalin kulmalla ja pääsi tekemään ottelun toisen osumansa. Ensimmäistä kertaa kaksi maalia yhteen liigaotteluun tehnyt Räsänen nousi tulokkaiden maalipörssin jaetulle kärkipaikalle Ilveksen Roby Järventien kanssa.

Kiekko päätyi erässä neljännenkin kerran Pelicans-maaliin, mutta Balazs Sebökin maali hylättiin kädellä tehtynä.

Toisessa erässä maalihanat tyrehtyivät. Erän puolivälissä KalPa sai useamman minuutin pyörityksen, ja sen päätteeksi Björninen laukoi pitkän kiekon. Pelicans oli pakotettu käyttämään aikalisänsä seuranneella pelikatkolla. Tilanteen rauhoituttua Miika Roine pääsi läpiajoon, jonka Matěj Tomek selvitti.

− Pelasimme kuitenkin hyvin keskustaa ja annettiin heidän pyörittää laitojen lähellä. Tärkeätä, että puolustetaan vastustajien vahvat hetket pois, Björninen totesi pitkästä vaihdostaan.

Kolmaskin erä jatkoi maalitonta linjaa aina Jürgensin tasoitukseen asti. Jatkoaika eteni nopeasti KalPan hallittua suuren osan ajasta, mutta kun maalia ei syntynyt, päädyttiin voittomaalikilpailuun, jonka Pelicans hoiti jälleen voitokkaasti.

Joukkueiden suunta on ollut viime aikoina eri suuntaan, sillä KalPa hävisi kaikki viikon neljä otteluaan, kun taas Pelicans on voittanut kuudesti peräkkäin. Molemmat joukkueet jatkavat pelejään tiistaina viime aikoina heikosti esiintyneitä joukkueita vastaan. KalPa vierailee Kouvolassa ja Pelicans saa vieraakseen SaiPan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo