Mikkelissä nähtiin laadukas kiekkoilta − Jukurit palasi voittojen tielle

LIIGA / Raportti
Jukureilla riitti aihetta juhlaan KalPaa vastaan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Kolmen ottelun tappiokierteessä Liigassa ollut Jukurit palasi voittojen tielle vakuuttavan esityksen jälkeen. Jukureiden vahva viisikkopelaaminen antoi hyviä viitteitä tulevaisuuteen, ja KalPalla oli suuria vaikeuksia pysyä kyydissä mukana.

Liigan viihdearvo on ollut isona puheenaiheena viimeaikoina, joten olikin hienoa nähdä vauhdikasta menoa molempiin suuntiin ensimmäisessä erässä. KalPa tuli ottelun ensimmäisiin hetkiin terävällä liikkeellä, ja saikin hyvää painetta heti Jukureiden maalille. 

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi kumminkin kotijoukkue Jukurit ylivoimansa viimeisillä sekunneilla. Komean yksilösuorituksensa päätteeksi Michal Kovařčík siirsi Jukurit 1−0-johtoon ottelussa. Maaliin esityön tarjoili velipoika Ondřej Kovařčík. Tätä veljesten välistä kemiaa Mikkelissä odotetaan varmasti lisää. 

Nopea avausmaali toi virtaa kotijoukkueen pelaamiseen, ja he hallitsivatkin kiekolla hyvin peliä KalPan päädyssä. Vahvaa alkukautta pelannut Niko Huuhtanen pääsi kokeilemaan hyvältä sektorilta, mutta KalPan maalivahti Matěj Machovský otti varman torjunnan. 

Erän lopussa vauhtia riitti molemmin puolin, ja maalipaikkoja syntyi mukavasti. Paras maalipaikka oli Juuso Mäenpäällä, jonka yritys pysähtyi kokeneeseen Jukureiden maalivahtiin Frans Tuohimaahan

Konkareiden taidonnäytteitä 

Toisen erään alkuun KalPan kanadalaispuolustaja Colby Sissons laukoi terävän kudin viivasta tolppaan. Tuomarit kävivät vielä tarkistamassa tilanteen videolla, mutta lukemat pysyivät Jukureiden eduksi. 

Kun erää oli pelattuna reilut viisi minuuttia, niin Jukureiden konkarit ottivat shown haltuun. Kapteeni Juhamatti Aaltonen pyöritti KalPan puolustajia miten tahtoi ja tarjoili taidokkaan syötön Pekka Jormakalle, joka muutti erinomaisella laukauksella Jukurit ottelussa jo kahden maalin johtoon. Tätä kombinaatiota voi kutsua jo todelliseksi Urheiluruutu-maaliksi. 

Maalista jälleen piristynyt Jukurit loi jatkuvalla paineella laadukkaita maalipaikkoja, ja peli näyttikin kääntyvän lopullisesti kotijoukkueen komentoon. KalPan onneksi lisämaaleja ei syntynyt, ja peli pidettiin edelleen elossa. 

Vierasjoukkue pääsi viimeinkin tuulettamaan, kun toista erää oli pelattu noin 12 minuuttia. Tärkeän kavennusmaalin iski paluumuuttaja Kai Kantola maalinedustalta. Maali oli Kantolalle kauden ensimmäinen, mikä myös näkyi vapautuneesta tuuletuksesta. 

Kavennusmaalista sisuuntunut KalPa loi toisen erän loppuun vielä muutamia hyviä tekopaikkoja, mutta erätauolle lähdettiin silti lukemissa 2−1 kotijoukkueen hyväksi. Erätauko tuli hyvään paikkaan Jukureille, jonka pelaamisesta alkoi paistaa väsymys. 

Kotiyleisö pääsi tuulettamaan Jukureiden kolmatta maalia heti kolmannen erän alkuun. Puolustaja Oliver Larsen kaarsi maalin taakse ja tarjoili avopaikan Otto Mäkiselle, joka tälläsi suoraan syötöstä kauden toisen maalinsa. 

Jukurit otti komennon kolmannessa erässä

Pelin tempoa järkevästi pudottanut Jukurit hallitsi kolmatta erää suvereenisti. Ja pakotti KalPan Lasse Lappalaisen jo toista kertaa jäähylle ottelussa. Laadukkaasta ylivoimasta huolimatta lisämaaleja ei ylivoimalla nähty. 

KalPan loppukiri jäi hyvin vaisuksi, ja Jukureiden erinomainen fyysinen peli omassa päässä ei jättänyt kuopiolaisille mahdollisuuksia. Kolmannesta erästä kertoo paljon, että KalPa sai luotua ainoastaan kaksi laukausta maalia kohti. 

Pisteet jäävät Mikkeliin täysin ansaitusti. Vaikka KalPalla oli ottelussa hyviä hetkiä, Jukurit oli kokonaisuutena paljon ehjempi ja energisempi.

Jukurit otti todella tärkeän voiton ja katkaisi samalla kolmen ottelun tappiokierteen kotimaisessa Liigassa. Joukkueen viisikkopelaaminen oli jopa kauden parhaalla tasolla, ja tästä on hyvä jatkaa lauantaina Sportin vieraaksi Vaasaan.

Sen sijaan kahden ottelun voittoputkessa ollut Kalpa jätti hyvin valjun kuvan itsestään. Kuopiolaiset kohtaavat seuraavana perjantaina Tampereella Tapparan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo