TPS:lle puhdas voitto HPK:n kustannuksella

LIIGA / Raportti
Michael Dal Colle pääsi hyvin otteluun mukaan avausottelussaan.
Kuva © Timo Savela
Tasaväkisen avauserän jälkeen TPS onnistui ratkaisemaan ottelun toisen erän alkupuoliskolla. HPK ei päässyt pitkäaikaisesti pyörittämään ottelua turkulaispäätyyn, eikä Lassi Lehtinen antautunut kertaakaan vähäisistä, mutta vaarallisista tilanteista huolimatta.

TPS aloitti ottelun lupaavasti. Vaikka syötöistä puuttui suurimmaksi osaksi ripeys ja tarkkuus, parit tilaisuudet avausmaalille olivat hyviä paikkoja. Sami Rajaniemi piti kuitenkin hyvin ottein lukemat tasoissa. HPK otti kotijoukkueesta mallia ja vähäiset maalipaikat olivat nimensä mukaisia, mutta Lassi Lehtinen seurasi virkaveljen otteita.

Ensimmäisenä ylivoimalle pääsi TPS, joka herkeämättä petasi paikkoja debytantti Michael Dal Collelle, mutta hyvistä yrityksistä ei suurempaa muodostunut. Kanadalaishyökkääjä hakeutui hyville paikoille, mutta pelivireys oli vielä vähän kohmeessa.

Vierasjoukkueen heikko avauspelaaminen tuotti lisää tilaisuuksia turkulaisisännille, mutta Antti Tuomiston tolppalaukausta lähemmäksi ei avausmaalia päästy. Toisen erän alussa TPS kuitenkin sai maalihanat auki. 

Scott Kosmachuk ja Arttu Ilomäki petasivat loistavan hyökkäyksen, ja HPK:n pelaajien ajauduttua törmäyskurssille Rajaniemen kanssa hämeenlinnalaisveskari joutui venymään vanhan koulukunnan torjuntaan, mutta Anthony Rech oli irtokiekosta hereillä ja siirsi kotijoukkueen johtoon.

Kotvasen kuluttua TPS löi lisää löylyä HPK:n puolelle, kun Juhani Jasun aloitusvoitosta Topias Haapanen laukoi kiekon maalia kohti, eikä Rajaniemi ehtinyt pudota polvilleen ajoissa. Rajaniemen ansiosta HPK ei joutunut suurempaan takaa-ajoasemaan.

Torjuntoja ja kilahduksia

Päätöserässä HPK sai hyvän lähdön, mutta Lehtinen oli vähäisestä torjuntamäärästä huolimatta hereillä. Myös TPS sai taiottua tilaisuuksia, mutta Rajaniemi ja tolpat estivät lisäosumien syntymiset.

TPS:n debytoijat Dal Colle ja Martin Johansson saivat kosolti peliaikaa ja esiintyivät kokonaisuudessaan hyvin pisteettömästä avausottelusta huolimatta.

Rajaniemi ja Lehtinen jatkoivat paraatimaisia torjuntatöitään, ja lopulta Teemu Kivihalme kaunisteli loppulukemat omasta päädystä tyhjään maaliin. Viimeinen minuutti ei tuonut lohtua HPK:lle, ja Lehtinen nappasi kauden kolmannen sekä toisen perättäisen nollapelin 16 torjunnalla.

Rajaniemi teki HPK:n maalinsuulla kaikkensa joukkueen pisteiden saannin eteen torjuen kiekon 37 kertaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo