Maalijyvänsä löytänyt HIFK kaatoi sarjakärki Lukon − Kristian Vesalainen ei häikäissyt debyytissään

LIIGA / Raportti
Roni Hirvonen iski ottelussa kaksi osumaa.
Helsingin IFK otti henkisesti tärkeän voiton, kun se kukisti Helsingin keskiviikko-illassa Lukon. Ottelussa nähtiin paljon tapahtumia. Kotijoukkueen uusin vahvistus ei päässyt vielä väläyttelemään taitojaan.

HIFK nappasi Liigassa kovan voiton, kun se kukisti Rauman Lukon lukemin 4−2. Ottelun avainhahmo oli kaksi osumaa tehnyt HIFK-laituri Roni Hirvonen. Hirvosen ketjukaveri Jesse Seppälä (0+2) pelasi myös erinomaisen ottelun.

Illan seuratuin pelaaja jäähallissa oli paluun HIFK-nuttuun tehnyt Kristian Vesalainen. Raamikas hyökkääjä pelasi Eetu Koivistoisen ja Iiro Pakarisen kanssa helsinkiläisten ykkösketjussa, mutta tehoille ei kolmikko päässyt. Ottelun avausvaihdoissa Vesalainen pelasi varsin pirteästi, mutta pelin edetessä hyökkääjä katosi kuvasta.

Loistavan alkukauden pelannut Lukko oli keskiviikkona yllättävän kesy vieras. Puolustuspelissä kamppailupelaaminen oli kehnoa ja myös hyökkäyspelissä oli pieni käsijarru päällä. Päätöserässä Lukko sai juonen päästä kiinni, mutta laukausten laadussa oli kosolti parantamisen varaa. Anrei Hakulisen sekä Josh Kestnerin poissaolot näkyivät hyökkäyspelissä selvästi.

Paljon tapahtumia − Taponen viimeisenä lukkona

Ottelun avauserässä pelillinen hallinta oli HIFK:lla ja varsinkin kotijoukkueen hyvä painepelaaminen aiheutti harmaita hiuksia Lukolle.

Kotijoukkue avasi illan maalihanat ja vahvan kolmosketjun paineen päätteeksi Hirvonen laukoi kiekon maaliin. Ajassa 14.44 Tomas Pavelka laukoi 1−1-tasoituksen.

HIFK:n Julius Nättinen runnoi maalinedustalta kiekon maaliin, mutta todella pitkän videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin. Tuomaristo katsoi, että Juha Jääskä häiritsi Lukko-vahti Artjom Zagidulinia.

Toisessa erässä nähtiin avauserän tapaan kolme maalia. Hallinta säilyi kotijoukkueella ja Lukko ei saanut millään omaa hyökkäyspeliään käyntiin. Silmiinpistävää oli myös raumalaisten heikko puolustuspelaaminen. Punapaitoja oli useaan otteeseen täysin vapaana Lukko-maalilla, mikä ei ole ollut Lukolle tavallista tällä kaudella.

Halli räjähti huutoon, kun puolustaja Einari Luhanka laukoi ensimmäisen Liiga-maalinsa ja vei HIFK:n 2−1-johtoon. Selvästi suoraviivaisempaa hyökkäyspeliä pelannut HIFK lisäsi johtoansa vielä Hirvosen sekä Nättisen osumilla.

Erän loppupuolella vierailijat piristyivät ja hyvän hyökkäyspaineen päätteeksi Gabriel Fontaine laukoi tyylillä 4−2-kavennusosuman.

Päätöserässä Lukko haki raivokkaasti kavennusta, mutta viimeinen tahtotila raumalaisten viimeistelystä puuttui. Yritystä kuitenkin oli, sillä kolmannen erän laukaukset kirjattiin Lukon hyväksi peräti 41−4.

Kolmannen erän suurin sankari oli HIFK-vahti Roope Taponen, joka otti usean voittavan maalivahdin torjunnan. 

Ottelussa ei lisäosumia nähty, joten ottelu päättyi 4−2-kotivoittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo