Sport yllätti Lahdessa − Heikko vierasjoukkue voitti hyvän kotijoukkueen

LIIGA / Raportti
Sport iski maalin jokaisessa erässä ja voitti.
Sportin ruotsalaispelaajat olivat jälleen pääosassa, kun vaasalaiset hakivat vierasvoiton Pelicansista. Jens Lööke ja Axel Holmström kirjauttivat kolme tehopistettä mieheen 3−2-voitossa.

Neljä ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua Pelicans hyökkäsi, mutta heikon syötön katkaisi Simon Hjalmarsson, jonka tökkäyksestä kiekko ajautui Axel Holmströmin kautta Jens Lööken läpiajoon. Suora laukaus ohitti Jasper Patrikaisen, ja Lööke nosti ottelun tehopistesaldoksi 1+2.

Pelicansin kiriä haittasi pahoin Elias Vilénin katsomoon ampuma kiekko. Alivoiman takia Pelicans otti aikalisän oman pään aloituksessa puolitoista minuuttia ennen loppua, ja Patrikainen saatiin vaihtoon vasta reilu minuutti ennen summeria. Kunnon kontrolli irtosi vasta puoli minuuttia myöhemmin, ja ainoa kunnon mahdollisuus tasoitukseen oli Lukáš Jašekilla, joka laukoi kuitenkin oman yrityksensä päätyplekseihin.

Sportille vierasvoitto oli vasta kauden toinen ja Pelicansille kotitappio kauden kolmas, joten voidaan puhua merkittävästä yllätyksestä.

Kolmas johtoasema piti loppuun asti

Sport tuli otteluun ärhäkästi, mutta Pelicans onnistui iskemään rajusti vastaan riistojen avulla. Anton Mylläri pääsi kertaalleen yrittämään hyvästä syötöstä ja hän myös tarjoili yhden maalipaikan Vilénille.

Toni Utusen rangaistus avasi Sportille ylivoiman erän puolivälissä, ja vaasalaisten ulkomaalaiset osasivat sen hyödyntää. Maalintekijänä oli Hjalmarsson. Myös Pelicans onnistui erän ensimmäisestä ylivoimastaan, kun Iikka Kangasniemen tarjoilusta Juuso Jämsen onnistui ohittamaan Rasmus Reijolan.

Toisen erän alku oli varsin huolimatonta kiekollista peliä molemmilta. Sport siirtyi uudestaan johtoon varsin pian aloituksen jälkeen, kun Shaun Heshka laukoi ja Holmström laittoi mailansa väliin ohjaten kiekon ohi Patrikaisen. Hjalmarsson oli lähellä illan toistaan heti perään ylivoimalla, mutta kiekko osui tolppaan.

Pelicans ei saanut kunnolla otetta pelistä senkään jälkeen, vaan Sport kontrolloi kiekollista peliä. Pelicans sai yhden pitkähkön painostuksen erän lopulla, mutta tulosta se ei tuonut. Näin toiselle tauolle lähdettiin vieraiden maalin johtoasemassa.

Pelicans tuli tasoihin heti kolmannen erän alussa. Vilén voitti kaksinkamppailun Lari Heikkistä vastaan, joka joutui jatkamaan peliä ilman mailaa. Vilén pelasi Heikkisen tilanteesta ulos ja laukoi kiekon ohi Reijolan.

Kotijoukkue sai ison tilaisuuden, kun Valtteri Viljanen sai erän jälkimmäisellä puoliskolla rangaistuksen leikkaamisesta. Tilaisuus jäi Pelicansilta käyttämättä.

Kun Lööke iski hetkeä myöhemmin Sportin johtoon, ei Pelicans päässyt enää kolmatta kertaa tasoihin, vaan pisteet matkasivat Vaasaan. Näin Sport sai hyvän kuitin kauden ensimmäisestä kohtaamisesta, jossa Pelicans oli hakenut täyden pistepotin Kuparisaaresta nollapelillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo