Lukko voittoon Satakunnan derbyssä − Sebastian Repo ratkaisi jatkoajalla

LIIGA / Raportti
Sebastian Repo on ollut tehokas paikalliskamppailuissa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ässät ja Lukko kohtasivat kauden viidennessä Satakunnan derbyssä. Lukko vei ottelun nimiinsä jatkoajalla lukemin 3−2.

Ässät ja Lukko kohtasivat kauden viidennessä Satakunnan derbyssä. Joukkueet olivat olleet kauden aikana tasaisia, sillä aikaisempien neljän ottelun voitot olivat jakautuneet tasan 2−2.

Tapahtuma oli jälleen saanut kannattajilta ansaitsemansa kunnioituksen, sillä Porin jäähalli oli loppuunmyyty. Ottelu ratkesi Lopulta Lukolle Sebastian Revon jatkoaikamaalilla lukemin 3−2.

Ässät oli ensimmäisen kympin aikana paremmin latautunut joukkue sekä laukauksien että aloitusten puolesta.

Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut hallintaansa hyödynnettyä, ja Lukko rankaisi kun erää oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia. Ässien Will Graber sai kiekon oman alueensa b-pisteellä ja käänsi sokkona syötön Ässien maalin eteen. Syöttö tuli suoraan Gabriel Fontainen lapaan ja kanadalainen latasi kiekon ohi maalia vartioivan Rasmus Korhosen.

Roni Sevänen kävi lähellä tasoitusta, kun hänen alunperin ohi viuhuva laukauksensa osui Tarmo Reunasta rintaan ja kimposi tolppaan. Ensimmäinen erä päättyi vieraiden 1–0-johdossa.

Erholtz astui parrasvaloihin

Ottelun ensimmäinen jäähy nähtiin toisen erän alussa, ja rangaistu pelaaja oli Lukon Otto Somppi. Lukon alivoima on sarjan parhaimmistoa eikä ensimmäinen ylivoima tuottanut sille ongelmia.

Porin betonin seinät kaikuivat kannattajien vastalauseista kun Ässien Kalle Myllymaa työnsi mailansa Josh Kestnerin jalkoihin. Ässien alivoima on kuitenkin yhtälailla Liigan parhaimpia ja näytti jälleen osaamistaan.

Ässät tasoitti Eemil Erholtzin todellisella taidonnäytteellä. Nuorukainen vei Niclas Almaria kuin likaista rättiä ja vei kiekon kämmeneltä rystylle ja ylös ohittaen Lukon maalilla seisovan Artjom Zagidulinin. Osuma tuli 17 sekuntia ennen erätaukoa, ja koppeihin poistuttiin tasalukemissa.

Sebastian Repo ratkaisi

Lukko sai kolmannen erän alussa uuden erikoistilannemahdollisuuden. Lukossakin useamman kauden viihtynyt Sevänen oli rangaistu pelaaja ja hänen leukansa tippui rintaan nopeasti, sillä Repo vei vieraat ylivoimalla johtoon. Thomas Grégoiren laukaus kimposi Korhosen torjunnasta Revolle, joka iski kiekon tyhjään reppuun.

Ässät ei ollut tullut paikalle kumartelemaan ja Jami Virtanen loi itselleen tilaa haastaakseen Zagidulinia. Laukaus pomppasi venäläisvahdin jalkojen välistä hänen selkänsä taakse, ja Roope Talaja ehti paikalle ensimmäisenä. Maali oli Talajalle kauden 12:s.

Ottelun ratkaisua piti lähteä etsimään jatkoajalta, ja Ässien Joachim Rohdin päästi jatkoajan puolivälin jälkeen vieraat ylivoimalle kampittamalla Grégoiren. Lukko lähti aikalisän kautta pelaamaan ylivoimaa neljällä oikeakätisellä pelaajalla.

Dominic Turgeon blokkasi Grégoiren laukauksen mutta purki kiekon katsomoon, ja Lukko pääsi etsimään nimiä lehtiin viidellä kolmea vastaan. Kyseinen nimi oli tällä kertaa Repo, joka ohjasi Linus Nymanin laukauksen verkkoon. Grégoirelle merkittiin myös syöttöpiste osumaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo