KalPa voittoon tärkeässä kamppailussa – HIFK:n 16 ottelun pisteputki tylysti poikki

KalPa nappasi isot pisteet kotihallissaan.
Erinomaisessa vireessä ollut HIFK kaatui Kuopion illassa tehottomuuteen. KalPa löysi kolmanteen erään lisää kierroksia, ja teki tarvittavat maalit tärkeässä taistelussa suorista pudotuspelipaikoista.

Niiralan montun perjantai-illassa katkesi HIFK:n 16 ottelun pisteputki. KalPa löysi kolmannessa erässä tarvittavat lääkkeet täyden pistepotin saamiseksi. Kotijoukkueen suurimpiin onnistujiin kuului maalivahti Robin Rahm, joka pelasi vasta kolmannen ottelunsa KalPan paidassa.

Ottelun avausmaali herätti keskustelua

Ottelu alkoi HIFK:n pienoisella hallinnalla. Ensimmäisen kerran punalamppu syttyi silti KalPan Oliver Kapasen toimitettua kiekon maaliin. Tuomarit tarkastelivat osumaa pitkään, sillä maalia edelsi selkeä kontakti Juuso Könöseltä maalivahti Roope Taposeen.

Pitkän harkinnan jälkeen maali jäi voimaan, ja tuomarit saivatkin välittömän palautteen vierasjoukkueen päävalmentaja Ville Peltoselta.

HIFK hallitsi ensimmäistä erää, mutta maalipaikoilla ratkaisut jäivät vaisuksi. Erätauolle lähdettiin KalPan johtoasemassa.

HIFK otti toisessa erässä komennon

Toisessa erässä otteluun saatiin enemmän vauhtia ja kovaa kamppailupelaamista. Erän alussa Kevin Roy pääsi avopaikkaan Eetu Koivistoisen tarjoilusta, mutta KalPan maalivahti Rahm venyi loistavaan torjuntaan.

Jatkuva paine KalPan päässä tuotti lopulta tulosta. Maalia jouduttiin hakemaan lopulta rangaistuslaukauksesta, kun Koivistoista jouduttiin rikkomaan rankkarin arvoisesti. Sentteri laukoi ranteella kylmänviileästi räpylän ohi ja teki arvokkaan tasoitusmaalin.

Toisessa erässä KalPa sai lisää lunta tupaan, kun Iiro Pakarinen taklasi selän puolelta Jaakko Rissasta, joka joutui tämän takia ottelusta sivuun. Pakariselle vihellettiin tilanteesta kaksi minuuttia estämisestä.

KalPa löysi kolmanteen erään lisää vauhtia

Kahdessa ensimmäisessä erässä purjeessa ollut KalPa tuli kolmanteen erään kuin uudestisyntyneenä ja alkoi ottamaan pelistä enemmän hallintaa.

Hienoa kautta pelaava Aapeli Räsänen karkasi läpiajoon, mutta Taponen venytti tärkeän torjunnan. Lopulta KalPan paine tuotti tulosta. Puolustaja Lasse Lappalainen laukoi viivasta ja Aleksi Klemetti ohjasi maalin edestä kiekon maaliin.

Kauan ei tarvinnut odotella KalPan seuraavaa maalia, sillä Räsänen laukoi hyvän kuvion päätteeksi lukemiksi jo 3–1. Maaliin hienon esityön tarjoili Juuso Mäenpää.

Ottelun aivan viime hetkillä Pakarinen kavensi loppulukemiksi 3–2.

Voitto oli KalPalle todella tärkeä, sillä se vankensi asemaansa taistelussa suorasta pudotuspelipaikasta.