KooKoolle tärkeä voitto liigajumbosta – maalivahti Nick Malík kirjautti tililleen kaksi syöttöpistettä

KooKoo juhli Isomäessä tärkeää voittoa.
Torstai-illan kahden ottelun liigakierroksella Porin Isomäessä kohtasivat Ässät ja KooKoo. Liigajumbon vaikeudet jatkuivat kaukalossa, kun KooKoo haki pisteet lukemin 1–3.

Vierasjoukkue KooKoo lähti Isomäen torstai-iltaan pudotuspelipaikan kiilto silmissään. Kouvolalaiset liitelivät ennen iltaa neljän ottelun voittoputkessa, jonka aikana oli kaatunut muun muassa kärkijoukkueet Lukko ja Ilves. Ässät puolestaan pelaa lähinnä kunniasta, kun teoreettinenkin mahdollisuus pudotuspelipaikkaan on menetetty.

Ässien vaikeudet jatkuivat myös tänään, kun KooKoo haki Isomäestä tyylipuhtaan 3–1-voiton. Illan hahmona loisti erityisesti tehot 1+1 iskenyt Teemu Rautiainen, mutta myös maalivahti Nick Malíkin otteet nousivat esiin. 19-vuotias maalivahti kirjautti useiden huipputorjuntojen lisäksi ottelussa tehot 0+2.

Ässien kannalta ilta oli murheellinen kaukalossa ja kaukalon ulkopuolella. Tappion lisäksi huolta aiheuttaa varmasti illan yleisömäärä, maltilliset 1015 katsojaa.

KooKoo hallitsi Teemu Rautiaisen johdolla

Ottelun avauserä oli suurimmaksi osaksi vierasjoukkue KooKoon kiekollista hallintaa. Ässät sai muun muassa Niklas Appelgrenin johtaman nelosketjun ansiosta muutamia paikkoja, mutta parhaimmat tilaisuudet aukesivat vieraille.

Avauserän tehokaksikon muodostivat vieraiden Heikki Liedes ja Rautiainen. Erän ainoa osuma syntyi Liedeksen tyylikkäästä tarjoilusta, kun Rautiainen oli jäänyt täysin vapaaksi Ässien maalin eteen. Rautiainen viimeisteli kauden kahdeksannen osumansa, kun erää oli pelattu vain vajaat puolitoista minuuttia.

Sama kaksikko loi myös toisen loistopaikan avauserän aikana. Kaksikko pääsi vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan, mutta tällä kertaa Ässien maalilla seissyt Konstantin Volkov pystyi torjumaan Rautiaisen yrityksen.

Myös ottelun toinen erä oli tasaviisikoin KooKoon hallintaa. KooKoo lisäsi johtonsa kahteen maaliin, kun eilisessä ottelussa kaksi osumaa iskenyt Petteri Nikkilä pääsi läpiajoon vajaan kolmen minuutin kohdalla. Maali syntyi välittömästi Ässien ottelun ensimmäisen ylivoiman umpeuduttua.

Vaikka KooKoo pystyi hallitsemaan kenttätapahtumia, sen peliä sotki kolme kahden minuutin rangaistusta toisessa erässä. Ässät onnistui illan toisella ylivoimallaan maalinteossa, kun ottelu oli lähestymässä puoliväliään. Alexander Ruuttu ohjasi Roni Seväsen lähettämän kiekon upeasti maalin kattoon, ja Ässät sai hetkeksi uskoa tekemiseensä.

Ässien tekemistä leimasi läpi ottelun huolimattomuus. Muun muassa Teemu Rautiainen pääsi toisessa erässä läpiajoon Sakari Salmisen pahasta harhasyötöstä. Myös KooKoon 3–1-osuma syntyi Ässien harhailusta, kun illan hahmo Rautiainen pääsi riistämään kiekon helposti hyökkäysalueella. Rautiaisen syöttö tavoitti Leevi Aaltosen, joka rankaisi armotta.

Ottelun kolmanteen erään lähdettiin lukemista 1–3.

Ässien kiri loisti poissaolollaan

Myöskään ottelun kolmas erä ei vieraille suuria haasteita tuottanut. Ässät vaikeutti kavennusmaalien tekemistä kahdella rangaistuksellaan, kun Shawn Lalonde ja Jasper Lindsten istuivat molemmat kaksi minuuttia. KooKoo ei kuitenkaan onnistunut rankaisemaan ylivoimillaan.

Ottelun viimeiset kolme minuuttia Ässät pelasi ilman maalivahtia. Viimeisillä minuuteilla Ässät pystyi luomaan muutamia maalintekopaikkoja varsinkin Shawn Lalonden vahvan viivapelaamisen ansiosta, mutta KooKoo kesti yritykset loppuun asti ilman suurempia ongelmia.

KooKoolle voitto oli erittäin tärkeä mahdollisen pudotuspelipaikan kannalta. Voitto oli vieraille jo viides perättäinen, kun taas Ässien vaikeudet jatkuvat. Illan erikoisuus oli vieraiden maalilla seisseen Malíkin  tilastorivi, kun myös torjuntojen puolesta loistavan ottelun pelannut maalivahti kirjautti ottelussa tehot 0+2.