JYP - IFK
KOO - SPO
PEL - TPS
SAI - TAP
BOS - STL 2.00
NYI - NJD 2.00
NYR - CHI 2.00
TBL - TOR 2.30
NSH - WPG 3.00
MIN - ANA 3.00
DAL - LAK 3.30
Mielipide

Lehkos-lisä?

MESTIS / Kolumni
Perjantaina Jääkiekkoliitto ilmoitti antaneensa TuTon puolustaja Iiro Junnilalle kolmen ottelun pelikiellon yksipuolisen tappelun aloittamisesta. TuTon valmentaja Ismo Lehkonen kokee, että tuomiossa on "Lehkos-lisä".

- Minua ihmetyttää ja kummastuttaa tämä leikki, jossa arvuutellaan kaikkia juttuja, Lehkonen aloitti.

- Tämä tapaus Junnila. Kolmen matsin pelikielto. Kaverille [Jukurien Timo Kuuluvaiselle] tulee lommo kypärään. Aivan käsittämätöntä. Siihen tuli Lehkos-lisä. Joka kerta, kun meidän pelaaja tappelee tai painii tai ihan mitä vaan, niin joko mulle tulee pelikieltoa tai pelaajalle tulee – kuten tuli Junnillalle tässä tapauksessa kolme matsia.

- Eilen [Salamoiden Tero] Koskiranta nykäisi mailalla Kai Syväsalmea niin lujaa, että mä antaisin kymmenen pelin pelikiellon. Ihan selvä vahingoittamisyritys. Ei mitään. Junnilan tapauksessa kävi vielä sillä tavalla, että kaveri halusi tapella, mutta toinen ei halunnutkaan tapella ja koska se on mun pelaaja, niin kaikki luuli, että mä olen käskyttänyt sen.

- Aivan käsittämätöntä! Eihän ihmiset voi arvuutella, mitä toisen ihmisen päässä menee, vaan pitää löytää todisteet.

Lehkonen kokee, että TuTon pelaajat ovat vapaata riistaa, eikä häneen sovellettu rangaistusasteikko päde toisinpäin.

- [Jukurien Lauri] Kinos veti [Jari] Kestin koko kauden loppuun täällä tv-pelissä. Sen sesonki päättyi siihen. Tuloksena kahden pelin pelikielto. Kuuluvainen veti Forssellin täällä kiekottomana keskialueella kaksi sekuntia ennen erän loppua. Hän väittää, että ihan pelitilanne, mutta minä väitän toisin. Forsell pääsi harjoittelemaan juhannuksena. [Jukurien Kai] Öhberg veti Syväsalmen tuhannen pillun päreiksi ja ei pelikieltoa, muisteli Lehkonen viime kevään välieräsarjaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle