Mielipide

Näkemys: Ajatuksena hieno, toteutuksena toivoton − Liigan ePlayoffit on täydellinen pannukakku

LIIGA / Kolumni
Useiden takaiskujen myötä ePlayoffeista on muodostumassa täydellinen pannukakku. Hyvä idea jäi idean tasolle ja tilalle tuli pelkkää puuhastelua.

Nopeasti Liiga-kauden päätyttyä Telia astui esiin ePlayoffs-idean kanssa. Suunnitelma oli yksinkertainen: joukkueista valitaan edustajat pelaamaan EA Sportsin klassista NHL-peliä jo ennalta tiedetyillä pudotuspelipareilla. Idea oli loistava, ja kansa jakoi kiitosta sosiaalisessa mediassa jääkiekonnälän täyttämisestä.

Pudotuspelijoukkueiden omat pelaajat eivät saaneet kuitenkaan osallistua leikkimieliseen turnaukseen harjoitteluvapaan takia. Uutinen tästä oli ensimmäinen kolaus, joka vesitti ainakin allekirjoittaneen kiinnostuksen kyseistä formaattia kohtaan. 

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarelan kommentit eivät paljastaneet, oliko pelaajien mielipidettä kyseiseen konseptiin kyselty ollenkaan. Saarela tyytyi vain turvautumaan harjoitteluvapaaseen, joka estää huvitukset vaikeina aikoina. Uskaltaisin silti väittää, että jokaisesta joukkueesta olisi löytynyt halukkaita videopelaajia edustamaan omaa jengiään. Ehkä jopa niin paljon, että ePlayoffit olisi voinut toteuttaa EASHL-pelimuodossa, jossa pelataan 6 vs 6 -pelejä. 

Tämä oli vasta alkusoittoa todelliselle ongelmalle. 

Joukkueet saivat etsiä itselleen edustajat julkkiskannattajistaan. Osalla joukkueista oli entisiä pelaajiaan, huippu-urheilijoita tai muita vaikuttajia. Mielenkiinto ei ollut enää korkeimmillaan, mutta hyväksyin asian, kunnes kuulin...

Kärppiä edustaa NHL-pelin ammattilaispelaaja. Ei helvetti. 

Ai. Hän ei saa pelata täysillä? No, ei siinä sitten mitään.

Telia ja Liiga yrittivät estää Kärppien ammattilaispelaaja Miikka Kolehmaisen osallistumista aluksi, mutta jostakin syystä hän sai silti osallistua. Ja häntä todellakin kiellettiin pelaamasta täysillä.

Ei tarvinnut olla mikään Jean Houdin tietääkseen tämän olleen virhepäätös. Ensimmäisessä pelissä Ässiä edustavaa Iiro Vehmasta vastaan Kolehmainen takoi taululle luvut 9−0. Seuraava peli oli "tahallaan tasaisempi", kun Kolehmainen voitti vain 5−4 jatkoajalla. 

Ei tästä Miikka Kolehmaista voi syyttää, vaan heitä, jotka antavat ammattilaispelaajan mennä kouluttamaan harrastelijoita. Ikävää, että edes NHL-turnausta ei saada pystyyn ongelmitta.

Onnittelut Kärpille myös tästä mestaruudesta. Kolehmainen ei voi hävitä yhtään peliä tässä turnauksessa, tai jos häviää, ne on takuulla tahallaan hävittyjä.

Ja kuinka noloa se olisikaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös