Uutta: Liiga ja Telia saattavat ”kauden loppuun” pelikonsoleilla – Pelaajayhdistys päätti, että Liiga-pelaajat eivät osallistu

LIIGA / Uutinen
Hallitseva maailmanmestari Harri Pesonen osallistuu Liigan ja Telian konsolikiekkoturnaukseen JYPillä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Liiga ja Telia tiedottivat aloittivat tällä viikolla NHL 20 -konsolipelillä turnauksen, jossa pelataan koronapandemian takia keskeytetty Liiga-kausi loppuun bittimaailmassa. Vaikka konsolikiekko on tunnetusti huippujääkiekkoilijoiden joukossa yleinen harraste, turnaukseen ei osallistu yhtään Liiga-pelaajaa.

Se johtuu Liiga-pelaajien ammattiyhdistyksen Suomen Jääkiekkoilijat ry:n päätöksestä.

– Liiga tiedusteli meiltä, lähtisivätkö pelaajat tällaiseen mukaan. Mietimme asiaa ja totesimme, että tällä hetkellä on niin paljon muutakin meneillään, että keskitytään nyt siihen muuhun. Eli emme lähteneet mukaan. Hienoa kuitenkin, että he saivat homman onnistumaan, Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo.

Koronakriisi luonnollisesti työllistää Pelaajayhdistystä siinä missä kaikkia muitakin organisaatioita Suomessa. Pelaajayhdistyksellä ja Liigalla on myös kesken neuvottelut uudesta yleissopimuksesta. Nykyinen yleissopimus päättyy kuluvan kuukauden loppuun.

– Pelaajat ovat myös tällä hetkellä työsuhteissaan harjoitusvapaalla 14.4.2020 asti, Saarela lisää.

Olisivatko seurat voineet kysellä pelaajiaan suoraan mukaan konsolia pelaamaan? Vai oliko asia hoidettava Pelaajayhdistyksen kautta?

– Kuten aiemmin totesin, niin pelaajat ovat sopimuksen mukaisella harjoitusvapaalla, eikä heidän osallistumisensa ollut tällä kertaa mahdollista. Tämän enempää asiaa ei ole tarpeen pohtia, Saarela vastaa.

Liigan konsolipudotuspeleissä seuroja edustaa sekalainen joukkio huippujääkiekkoilijoita, entisiä Liiga-pelaajia ja muita julkisuudenhenkilöitä. Kärppiä edustava NHL-pelisarjan kilpapelaaja Miikka Kolehmainen kertoi sanomalehti Kalevan haastattelussa, että hänen osallistumisoikeutensa oli vaakalaudalla liiallisen ylivoimaisuuden pelon vuoksi, mutta Liiga ja Telia ratkaisivat ongelman velvoittamalla Kolehmaisen olemaan pelaamatta kykyjensä mukaisesti. "En saa tehdä liikaa maaleja", Kolehmainen sanoo Kalevassa.

Telia televisioi Liigan konsolikiekko-ottelut. Turnauksessa seuroja edustavat: radiojuontaja Tuukka Ritokoski(HIFK), AHL-pelaaja Joni Tuulola(HPK), juontaja Sami Hintsanen(Ilves), NLA-pelaaja Harri Pesonen(JYP), entinen Liiga-pelaaja Eetu Sopanen(KalPa), pesäpalloilija Sasu Toikka(KooKoo), konsolikiekon kilpapelaaja Miikka Kolehmainen(Kärpät), huippukokki Teemu Laurell(Lukko), NHL-pelaaja Joona Luoto(Tappara) ja entinen Liiga-pelaaja Iiro Vehmanen(Ässät).

» Lähetä palautetta toimitukselle