Mielipide

Menin katsomaan NHL:ää maailman kuuluisimmalle areenalle ja petyin – parempi ottelutapahtuma löytyy Tampereelta

NHL / Kolumni
Suomessakin toteutetaan parempia ottelutapahtumia kuin maailman legendaarisimmassa kiekkopyhätössä.

Otsikon sanomaa ei pidä tulkita väärin.

Maailman kuuluisin areena eli Madison Square Garden on niin legendaarinen paikka, että se on jo pelkästään sen takia kokemisen arvoinen. Urheiluromantiikan ja -historian voi tuntea siellä kaikilla aisteilla.

Se yhdistettynä areenan ainutlaatuiseen sijaintiin tekee kokemuksesta elämyksen.

Mutta jos puhutaan itse ottelutapahtumasta ilman sen suurempia ikonisuusaspekteja, niin siinä mielessä New York Rangersin kotiottelu ei ole erityisen sykähdyttävä kokemus.

Menin ehkä liian suurin odotuksin kokemaan show'ta, johon kyettäisiin vain Manhattanin valosäihkeessä. Ei olisi kannattanut odottaa suuria.

Alkushow oli hyvin mitäänsanomaton, suorastaan unettava. Sen ainoa erottuvampi hetki oli Rangersin sisääntulo. Tässä kohtaa ensimmäistä kertaa mieleen juolahti, että jopa havumetsien keskellä Tampereella osataan järjestää säväyttävämpi ottelutapahtuma.

Esimerkiksi Ilveksen alkushow on kerta toisensa jälkeen säväyttävä, vaikka niitä näkisikin monta kertaa kauden aikana.

Muutenkin ottelutapahtumat Tampereella vetävät täysin vertoja New Yorkin vastaavalle. Muun muassa ottelujuontajien käyttö ja yleisön osallistaminen ovat Tampereella paremmalla tasolla.

Itse pelissä yleisö syttyi käytännössä vain Rangersin maaleista.

Kummastelin myös yleisön olemusta, vaikka tiedossa toki oli, että kiekkokulttuuri eroaa melkoisesti Atlantin eri puolin. Kannustaminen koetaan hyvin eri tavalla Pohjois-Amerikassa.

Itse pelissä yleisö syttyi käytännössä vain Rangersin maaleista. Ei siis tarvitse ihmetellä, miksi NHL haluaa kasvattaa maalimääriä.

Maalien ohella suurimpia huippuhetkiä yleisölle olivat videotaululle kuviin poimitut julkisuuden henkilöt, kuten tennislegenda John McEnroe.

Muuten ihmiset näyttivät keskittyvän pelin aikana lähinnä kevyeen jutusteluun vieruskaverin kanssa tai oluen tissutteluun. Ei siinä toki mitään, viihtymistähän sekin on viihdetapahtumassa.

Olen ollut NHL-otteluissa myös Kanadan puolella, jossa yleisö kuitenkin jossain määrin antaa arvoa myös pelille. Yhdysvaltalaisille jääkiekko näyttää olevan hauskan näköistä neppailua.

MSG-kokemuksen jälkeen voi sanoa, ettei Suomessakaan asiat ole kiekkoviihdeteollisuuden osalta aivan niin huonosti kuin usein on annettu ymmärtää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös