Jokerit peittosi vaivoin vajaamiehisen Salavat Julajevin

KHL / Raportti
Janis Kalnins oli Jokereiden takuumies.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Vierasjoukkue Salavat Julajev joutui Helsinkiin vara- ja vajaamiehisenä koronasäännösten vuoksi. Jokerit jäi kuitenkin ottelussa pelillisesti alakynteen, mutta onnistui vääntämään voiton paremmalla viimeistelyllä ja maalivahti Janis Kalninsin torjunnoilla.

Jokerit lähti kamppailuun hyvällä jalalla. Avauserä oli varsin vauhdikas ja pelikatkotkin jäivät varsin vähiin. Helsinkinläiten paine palkittiin Iiro Pakarisen maalilla erän puolivälin jälkeen. Vieraat kuitenkin kuittasivat vielä erän lopussa b-pistealoituksen jälkeen.

Jälkimmäisissä erissä vierasjoukkue iski hanakammin kiinni ja otti otteen itselleen. Ufalaisten ja koko kentän paras koostumus oli suomalaistrio Teemu Hartikainen, Markus Granlund ja Sakari Manninen. Etenkin Hartikainen petasi joukkuekavereilleen loistavia paikkoja, mutta viimeistely tuotti keskiviikkoiltana tuskaa. Tähän osansa teki loistavasti torjunut jokerivahti Janis Kalnins.

Salavat Julajevin paineesta huolimatta Jokerit onnistui iskemään päätöserässä voittoon tarvittavat osumat. Erän puolivälissä Brian O´Neill voitti kulmapelinsä ja antoi loistosyötön maalin takanurkalle, jonne Jesse Joensuu oli raivannut vapaan tilan. Ottelun loppulukemat 3-1 Jokerit viimeisteli tyhjään maaliin.

Ufalaiset saivat huonoja uutisia peliin lähtiessä, kun tieto koronasäännöksistä saavutti heidät, ja pari pelaajaa joutui jäämään Venäjälle. Kokoonpanosta olivat sivussa myös ykköspakki Philip Larsen sekä maalivahti Juha Metsola. Joukkue sai jalkeille vain viisi pakkia ja yhteensä 15 kenttäpelaajaa. Tämä vaikutti vieraiden pelisuunnitelmaan, kun etenkin puolustajien energiaa piti säästellä.

- Todella kova ilta. Alku oli meiltä hidas, ja ensimmäiset 20 minuuttia Jokerit oli tosi vahva. Toisessa ja kolmannessa paransimme. Meillä oli vain viisi puolustajaa kokoonpanossa, ja olin todella ylpeä heidän taistelustaan. Iso juttu tänään oli myös Jokereiden loistavasti torjunut maalivahti. Loimme ihan riittävästi paikkoja voittoon, mutta hän oli todella hyvä, mietti ufalaisten päävalmentaja Tomi Lämsä.

- Saimme tiedon siitä, että pari pelaajaa joutuu jäämään pois vasta viisi minuuttia ennen lähtöä hotellilta. Kun on vain viisi puolustajaa, niin hyökkäyspeliä pitää pelata eri tavalla. Tarkoitus oli säästää energiaa, ja onnistumme siinä ihan hyvin, Lämsä valotti.

Jokereilla kova ruuhka edessä

Jokerit saapui kotiin vierasreissulta, jonka kruununa oli makea voitto Pietarista maanantai-iltana.

- Juuri niin vaikea ottelu kuin oletinkin. Seitsemäs peli 14 päivään ja hyvä SKA-voitto alla. Ei aina helppoa ja pelaajatkin ovat ihmisiä. Otimme neljä uutta kaveria kokoonpanoon ja he antoivat lisää energiaa, vastuuvalmentaja Lauri Marjamäki huokasi.

- Ensimmäinen erä oli meiltä illan paras. Toinen oli todella vaikea ja kolmannessakin vastustajalla oli paikkoja. Sitten Brian (O`Neill) antoi maailmanluokan syötön ja pääsimme johtoon. Lopussa oli fiksua peliä viidellä kuutta vastaan. Kalnins oli toki meidän tärkein pelaaja ja torjui upeasti.

Helsinkiläiset saavat huokaista nyt hetken, mutta maanantaina joukkue aloittaa peliputken, jossa se tahkoaa vieraissa viisi peliä kahdeksaan päivään. Tuon jälkeen melkein puolet joukkueesta liittyy maajoukkueiden mukaan.

Hartikaisen ketju ei onnistunut paikoistaan

Kalninsin ohella kentän ykköshahmoksi nostettava Hartikainen harmitteli pelin jälkeen tehottomuutta. Koronatilanne harmitti hyökkääjää, sillä normaalisti hän on Helsingin reissulla saanut pelata ystäviensä ja perheensä edessä.

- Ei ihan normaali reissu. Viisi pakkia ja 15 ukkoa yhteensä kokoonpanossa. Onnistuimme silti ihan hyvin silti. Materiaalin kapeus ei ollut syy tappioon - tehoton viimeistely oli. Paikkoja oli kyllä aivan tarpeeksi, Hartikainen näki.

- Tietysti jos on faneja katsomossa, niin sieltä voi saada energiaa. Varsinkin, kun Helsingissä normaalisti on ystäviä ja perhettä paikalla, niin ihan eri fiilis pelata. Vähän pitää pumpata itseään enemmän, että saa tarvittavan aina irti, vaikka katsomossa ei ole ketään.

» Lähetä palautetta toimitukselle