Tomi Lämsän valmentama Salavat Julajev haastaa Jokerit Helsingissä

KHL / Ennakko
Tomi Lämsä on toiminut jo useamman kauden Salavatin valmennusryhmässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit saa vieraakseen keskiviikon KHL-kierroksen ainoaan otteluun seitsemän ottelun pisteputkessa olevan Salavat Julajev Ufan. Salavat on Jokereiden jälkeen KHL:n suomalaisin joukkue.

Helsingin Jokerit ja Salavat Julajev Ufa tulevat keskiviikon KHL-otteluun maukkaat vierasvoitot allaan. Jokerit haki kaksi pistettä Pietarista ja Salavat kävi voittamassa jatkojen jälkeen Avtomobilistin Jekaterinburgissa.

Jokerit pelaa keskiviikkona ensimmäisen kotiottelun kolmen ottelun vieraskiertueen jälkeen. Narripaidat ovat olleet vahvoja kotijäällä, sillä 11 kotiottelun jälkeen kasassa on 14 pistettä ja maalisuhde on 20 maalia plussan puolella. Lisäksi joukkue saa vahvistusta, kun Venäjän kiertueelta poissaolleet Peter Regin, Veli-Matti Savinainen, Antti Pihlström ja David Sklenicka oletettavasti palaavat kokoonpanoon. 

Salavat on KHL:n itäisessä konferenssissa kolmantena 33 pelatun ottelun jälkeen. Joukkue on kerännyt 43 pistettä ja on konferenssin kärkijoukkue Ak Bars Kazania viisi pistettä perässä. Salavin divisioonassa kärkipaikkaa pitää Avangard Omsk hallussaan, jolla on 31 pelatun ottelun jälkeen 46 pistettä tilillään.

Salavatin syömähampaana toimii täysin suomalainen ykköskenttä. Voimahyökkääjä Teemu Hartikainen johtaa koko KHL:n pistepörssiä 34 pisteellä ja kahden pisteen erolla Spartakin Jori Lehterään. Markus Granlund on pistepörssissä kahdeksantena ja Sakari Manninen 16:s.

Vieraiden puolustuksen pelillinen johtaja on Jokereissakin ihastuttanut tanskalainen Philip Larsen. Salavatin puolustus sai vahvistusta Mihail Naumenkovin muodossa, joka tuli joukkueeseen TsSKA Moskovasta vaihdossa Nikita Sošnikoviin.

Joukkueessa pelaa myös kaksi erittäin mielenkiintoista nuorta NHL-varausta Rodion Amirov ja Shakir Mukhamadullinin muodossa, mutta kumpikin pelaa lienee Venäjän U20-maajoukkueen matkassa tällä hetkellä. Amirov varattiin syksyllä Toronto Maple Leafsiin ja puolustaja Mukhamadullin New Jersey Devilsiin.

Tasainen ottelu luvassa

Jokereiden ja Salavatin ottelut ovat usein tiukkoja kamppailuita, kuten KHL:n huippujoukkueilla tuppaa olemaan.

— Paljon ovat muuttuneet viime kaudesta. Todella vahvat suomalaiset ja erittäin kovin töitä tekevä laadukas joukkue. Kiva päästä testaamaan omaakin virettä niitä vastaan, kommentoi jokerihyökkääjä Henrik Haapala keskiviikon koitosta.

Seuraa Heitä

Philip Larsen #36 | Salavat Julajev

Puolustaja

Laadukas tanskalainen puolustaja, joka liikuttaa kiekkoa sujuvasti ja luistelee sulavasti.

David Sklenicka #90 | Jokerit

Puolustaja

Tshekkipuolustaja pääsee jälleen irti. Onko tauko vaikuttanut herran otteisiin positiivisessa vai negatiivisessa mielessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle