KHL:n pudotuspelit 2020: Suomalaisten edustama Sibir tuuletellen toiselle kierrokselle - Hietasen Dinamo otti kolmannen kiinnityksen jatkopaikkaan

KHL / Raportti
Sibirin pelaajilla oli syytä hymyyn vieraskaukalossa.
Kuva © Saimi Airaksinen
KHL:n pudotuspeleissä suomalaisedusteinen Sibir Novosibirsk marssi toiselle kierrokselle. Dinamo Moskova siirtyi Moskovan derbyssä johtoon.

Avtomobilist Jekaterinburg (4) vs. (5) Sibir Novosibirsk, Sibir jatkoon voitoin 4-1

Harri Säterin, Jyrki Jokipakan, Jukka Peltolan, Mikael Ruohomaan ja Juuso Puustisen edustama Sibir Novosibirsk puristi ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon viidessä pelissä. Ratkaisevassa ottelussa joukkue kukisti Avtomobilistin Uralets Arenalla Jekaterinburgissa maalein 2–1.

Suomalaiset eivät ottelussa tehoilleet, mutta Säteri venyi vieraiden maalilla 36 kertaa kiekon tielle. Kotijoukkueen ainokaisen iski 42-vuotias Pavel Datsjuk kolmannen erän alussa. Sibiriltä maalit iski kokeneet Jevgeni Chesalin ja Dmitri Sajustov.

Viidennessäkin ottelussa Avtomobilist oli niskan päällä ottelun alusta lähtien sillä Sibir sai vain 16 vetoa kohti Jakub Kovaria.

Sibir kohtaa toisella kierroksella joko Ak Bars Kazanin tai Barys Nur-Sultanin.

Dinamo Moskova (4) vs. (5) Spartak Moskova, Dinamo johtaa sarjaa voitoin 3-2

Dinamo Moskova onnistui kahden tappion jälkeen palaamaan voittojen tielle, kun Vladimir Krikunovin pamppu käänsi viidennen pelin nimiinsä lukemin 4–1.

Juuso Hietasen ja Teemu Pulkkisen edustaman Dinamon neljästä maalista kolme meni ykköskentän nimiin. Dmitri Jaskin iski ottelussa tehot 1+1 ja Vadim Šipatšjov iski ottelun avausmaalin toisessa erässä.

Kotijoukkueen kaksi neljästä maalista toki tehtiin tyhjiin, kun Spartak haki kavennusta.

Ottelusarjan kuudes ja mahdollisesti ratkaiseva ottelu pelataan torstaina Spartakin kotikentällä. Molemmat joukkueet ovat toistaiseksi voittaneet kotipelinsä.