Lokomotivilla huikea mahdollisuus tasoittaa ottelusarja – Jokerit pahasti alamaissa

KHL / Ennakko
Lokomotivin ulkomaalaishankinnat loistivat maanantain ottelussa. Toimiiko Da Costan ja Landerin yhteistyö myös keskiviikkona?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lokomotiv Jaroslavl on tehnyt huikean nousun 0-3-tappioasemasta 3-2:een Helsingin Jokereita vastaan. Mike Pelinon joukkueella on keskiviikon ottelussa loistava mahdollisuus tasoittaa ottelusarja ja siirtää ratkaisu seitsemänteen peliin.

Lokomotiv Jaroslavlilla oli KHL:n pudotuspelien ensimmäisen ottelukierroksen alussa käynnistymisvaikeuksia Helsingin Jokereita vastaan. Lokomotiv hävisi kolme ensimmäistä ottelua selkeällä maalierolla 1–14, mutta tämän jälkeen joukkue on saanut parannettua puolustuspeliä ja käyttänyt Jokereiden tekemät virheet hyödyksi.

Jaroslavlin ryhmä on tiivistänyt puolustuspelaamistaan ja nopeuttanut peliään, mikä on ollut myrkkyä kiekosta elävälle Jokereille.

Myös Lokomotivin maalilla Ilja Konovalov on parantanut otteitaan ja ryövännyt ykkösmaalivahdin paikan ottelusarjan kuluessa Aleksandr Lazushinilta.

Erikoistilannepelaamisessa Lokomotivilla on parannettavaa ottelusarjan kuudenteen otteluun.

Joukkue saa rutkasti ylivoimaa, mutta kahteen edelliseen otteluun 11 ylivoiman aikana verkko on heilahtanut vain kertaalleen. Mikäli kotijoukkue haluaa taistella paremmin loistavan kotiyleisönsä edessä voitosta, on joukkueen saatava myös tulosta aikaiseksi ylivoiman aikana.

Onko Lokomotivilla syytä tuulettaa myös keskiviikon ottelussa?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Ylivoimalla muutokset ovat toimineet, sillä Vladimir Tkatšov ja Andrei Markov ovat liikuttaneet hyvin kiekkoa, ja tähtihyökkääjä Stephane Da Costa on välitön uhka saadessaan kiekon b-pisteen kaarella, mutta verkko ei ole heilunut silti tarpeeksi.

Keskiviikon ottelussa ylivoimaa on Lokomotiville varmasti luvassa, sillä Jokereilta on kärsivällisyys hävinnyt sarjan edetessä ja joukkue on ottanut useita turhia jäähyjä.

Avausmaalin merkitys valtava

Lokomotiv Jaroslavlin tärkein hetki ottelussa on avauserä. Lokomotivin olisi hyvä saada ensimmäiseen erään tehtyä avausmaali. Avausmaalin myötä helsinkiläisvieraiden pelaaminen tuskastuisi ja Mike Pelinon ryhmälle olisi luvassa keskialueelle irtokiekkoja sekä loistavia paikkoja iskeä nopeasti vastaan. Näissä tilanteissa Jokerit on heikoimmillaan.

Mikäli Lokomotiv pääsisi ottelussa kahden maalin johtoon olisi vuori liian korkea Jokereille kiivettäväksi ja kotijoukkue olisi äärimmäisen lähellä voittoa. Jos vieraat pääsisivät ottelussa jopa kahden maalin johtoon, niin olisi kotijoukkueen tehtävä tuolloin myös todella vaikea, sillä kahden maalin johtoa ei narripaidat ole onnistunut tässä sarjassa menettämään.

Jokerit pakotettu tekemään muutoksia

Keskiviikon ottelussa on mielenkiintoista nähdä, miten Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki lähtee muuttamaan kokoonpanoa, sillä helsinkiläisten on pakko tehdä jotain.

Jokereiden johtavat pelaajat keskittyivät tuomareille valittamiseen pelaamiseen sijaan maanantaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Edellisessä ottelussa tanskalaiset Peter Regin ja Nicklas Jensen ottivat turhat jäähyt kolmannessa erässä. Lisäksi narripaitojen tähtipuolustaja Mikko Lehtonen ei ole ollut parhaimmillaan viime peleissä.

Lokomotivin entinen keskushyökkääjä Petri Kontiola ei pelannut edellisessä ottelussa, joten on oletettavissa, että kokenut keskushyökkääjä palaa kokoonpanoon.

Maalivahtitilanne on myös mielenkiintoinen, sillä Janis Kalnins on päästänyt edellisiin peleihin helppoja maaleja, mutta ensimmäisen ottelun pelannut Antti Niemi ei ole päästänyt maaliakaan Lokomotivia vastaan pudotuspeleissä. Niemi on kuitenkin ollut todella epävarma tällä kaudella.

Lokomotivilla on ottelusarjassa loistava paikka tehdä KHL:n historiaa. Mikäli joukkue voittaa tänään on kaikki paineet perjantain seitsemännessä pelissä Helsingin Jokereilla, joka olisi tuohon mennessä menettänyt 3–0-johdon sarjassa.

Lähtökohdat keskiviikon jännitysnäytelmään ovat mielenkiintoiset ja Lokomotivilla on elämänsä tilaisuus horjuttaa Jokereita kunnolla.

Kaksi kertaa joukkue on siinä jo onnistunut, mutta onnistuuko rautatieläiset siinä kolmannen kerran, se nähdään keskiviikkoiltana.

» Lähetä palautetta toimitukselle