Halli - Tampa Bay

Tampa Bay Times Forum

Tampa Bay Lightning pelaa kotiottelunsa Tampa Bay Times Forumilla. Vuonna 2011 perusteellisesti uudistettu halli sijaitsee aivan Tampan keskustassa, ja se on toiminut Boltsin kotiareenana vuodesta 1996. Halli tunnettiin alkuaikoinaan nimellä Ice Palace, kunnes vuonna 2002 sen nimioikeudet myytiin paikalliselle sanomalehdelle St. Petersburg Timesille. Kun vuonna 2012 lehti vaihtoi nimensä Tampa Bay Timesiksi, myös hallin nimi muutettiin nykyiseen muotoonsa. Hallin omistaa Tampan alueen urheilutoiminnassa laajemminkin vaikuttava Tampa Sports Authority.

Hallin rakentamista ryhdyttiin suunnittelemaan 90-luvun alkupuolella, kun Tampa Bay Lightning sai alkunsa. Lightningin ensimmäisen kauden kotihalli Expo Hall oli NHL-tasolle aivan liian pieni, kun taas toisella kaudella kotihallina toiminut Suncoast Dome oli suunniteltu baseballille, joten kunnon jäähallille oli todella tarvetta. Vuonna 1995 rakennustyöt saatiin vihdoin käyntiin ja Lightning pääsi muuttamaan upouudelle areenalle kaudeksi 1996-97.

Nykyään halli on yksi Amerikan vilkkaimmista. Urheilujoukkueista sitä pitää kotihallinaan Lightningin lisäksi vain Arena Footballin Tampa Bay Storm, mutta areenalla järjestetään vuosittain esimerkiksi lukuisia konsertteja sekä muita tapahtumia. Hallissa ovat sen historian aikana konsertoineet muun muassa AC/DC, The Rolling Stones, Bon Jovi sekä Britney Spears. Myös esimerkiksi WWE:n showpainitapahtumia on järjestetty siellä useaan otteeseen, ja vuonna 2012 republikaanit valitsivat presidenttiehdokkaansa areenalla.

Urheilullisesti hallin historian suurimpana kohokohtana voidaan varmasti pitää vuoden 2004 Stanley Cup -finaaleita, jotka ratkesivat kotijoukkueen hyväksi seitsemännessä ottelussa 7.6.2004. Halli on myös isännöinyt NHL:n tähdistöottelua vuonna 1999.

Kapasiteetti:
- 19 204 (jääkiekko-ottelut)
- 20 500 (koripallo-ottelut)
- 21 500 (konsertit)

Osoite: 401 Channelside Drive, Tampa, Florida 33602

Google Maps: http://maps.google.fi/maps?hl=fi&bav...d=0CIwBEPwSMAA