Halli - Pittsburgh

Consol Energy Center

Monitoimihalli Consol Energy Center on valmistunut 1.elokuuta 2010. Se korvasi jo vanhentuneet 1961 rakennetun Civic Arenan (tunnettiin aiemmin nimellä Mellon Arena) Pittsburgh Penguinsin kotihallina. Uusi halli on NHL:n ensimmäinen amerikkalaisen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) -sertifikaatin saavuttanut halli. Sen rakentamisessa on kiinnitetty huomiota energian käyttöön ja materiaalien kierrätettävyyteen. Hallin rakentamisen kustannukset olivat 320 miljoonaa dollaria. Alkuperäiset kustannusarviot ylittyivät lopulta noin 30 miljoonalla dollarilla. Julkisen tahon lisäksi Penguins osallistui rahoitukseen neljällä miljoonalla vuodessa ja sitoutui 13.maaliskuuta.2007 pysymään Pittsburghissa seuraavat kolmekymmentä vuotta.

Consol Energy Centerin omistaa SEA (The Sports & Exhibition Authority of Pittsburgh and Allegheny County), joka omistaa ja pyörittää julkisia liikuntapaikkoja Alleghenyn piirikunnassa, johon Pittsburghkin kuuluu.

Penguinsin lisäksi Consol Energy Centerissä pelaa kotipelinsä AFL:ssä pelaava Pittsburgh Power. AFL (Arena Football League) on korkeimman sarjatason amerikkalaisen jalkapallon hallisarja Yhdysvalloissa.

Hallin avajaisissa 18.elokuuta esiintyi Paul McCartney ja liput myytiin loppuun viidessä minuutissa.

Penguins pelasi ensimmäisen harjoituspelinsä Consol Energy Centerissä Detroit Red Wingsiä vastaan 22.syyskuuta 2010 voittoisasti 5-1. Penguinsin Mike Comrie vastasi aivan ensimmäisestä uudella areenalla tehdystä maalista. Ensimmäisen virallisen NHL-ottelun Penguins pelasi 7. lokakuuta 2010 , joka oli myös Penguinsin kauden 2010-11 avausottelu. Sen Penguins hävisi 3-2 Philadelphia. Virallisen kauden ensimmäisen NHL-maalin hallissa iski Flyersin Daniel Briere.

Hallissa pidettiin myös NHL:n varaustilaisuus 22.-23.kesäkuuta 2012. Hallissa on järjestetty sen valmistumisesta lähtien yliopistojääkiekkoturnauksia ja se on valittu huhtikuussa pelattavien vuoden 2013 jääkiekon yliopistomestaruuskisojen peliareenaksi.

Kapasiteetti:
- 18 378 (jääkiekko)
- 19 000 (koripallo)
- 19 757 (konsertit)

Osoite: 1001 Fifth Avenue, Pittsburgh, PA

Google Maps