Voittomaalin tehnyt Jonas Enlund toivoo laadukkaampaa pelaamista kolmansiin eriin

LIIGA / Haastattelu
Jonas Enlund pelaa toista kauttaan Pelicansissa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Pelicans voitti HPK:n Lahdessa 2–1-lukemin. Kaksi erää hyvin pelannut Pelicans passivoitui kolmannessa erässä, mutta uhrautuva puolustuspeli yhdessä mainion maalivahtipelin kanssa varmisti lahtelaisille kolme pistettä.

Molemmat maalinsa toisessa erässä tehnyt Pelicans puolusti kolmannessa erässä kahden maalin johtoasemaansa. Pelicansin voittomaalin tehnyt Jonas Enlund kiitteli joukkuekavereitaan uhrautuvasta pelaamisesta.

– Kaksi erää pelasimme ihan hyvin, sitten kolmannessa erässä vähän taas loppui pelaaminen ja jouduimme puolustamaan paljon. Sitä kautta HPK pääsi koko ajan paremmin hyökkäysalueelle ja kiekolle. Viimeisen erän pelaamista pitää vielä parantaa.

Ottelussa 15.24 minuuttia kellottanut Enlund pelasi Lars Bryggmanin ja Aleks Haatasen keskellä. Kolmikko pelasi voittomaalin luomisen lisäksi mainion pelin, se loi enemmän paikkoja kuin antoi ja pystyi pelaamaan useamman hyvän päätypelin. Enlund kuvaili ketjunsa otteita perushyviksi.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä mainitsi maajoukkuetauolla, että osalle pelaajista aggressiivisen alivoiman pelaaminen on ollut hankalaa. Kokenut Enlund ei kuitenkaan henkilökohtaisesti pidä alivoiman pelityyliä erityisen haastavana.

– En tiedä, onko se sen vaikeampaa, se työ vain pitää tehdä. Aika lailla kaikki antavat paljon painetta nykyään, se on vähän niin kuin uusi trendi tuohon alivoimalle. Sitä hinkataan ja tänään se oli hyvää kyllä.

Viime kaudella Enlund pelasi vain kaksi ottelua kärsittyään pitkästä loukkaantumisesta. Tällä kaudella kokenut hyökkääjä on pukenut pelipaidan ylleen 21 otteluun tehden näissä tehot 4+5. Syksy oli Pelicansille pelitahdiltaan hyvin tiivis CHL-otteluineen, mikä on ollut kova savotta pitkään pelaamatta olleelle Enlundille.

– Onhan se hauska olla tuolla kentällä. Ihan ok mennyt. Päivä päivältä homma paranee, kun pääsee takaisin siihen rytmiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle