Sebastian Stålberg saapui TPS-debyyttiinsä taksilla suoraan Vaasasta − "En tiennyt yhtään mitä tapahtuu"

LIIGA / Haastattelu
Sport lainasi Sebastian Stålbergin Turun Palloseuraan.

Hyökkäjä Sebastian Stålberg lainattiin Sportista TPS:aan loppukaudeksi. Lainan julkistamisesta oli ehtinyt kulua vain kuusi tuntia, kun Stålberg oli jo Turkuhallin jäällä valmistautumassa kohtaamiseen Kärppiä vastaan. Kärpät voitti vähämaalisen ottelun numeroin 1–0.

− Pelaaminen tuntui ihan hyvältä. Tottakai oli paljon uusia asioita mutta olen pelannut jääkiekkoa pitkään, joten perusasiat ovat edelleen samat. Peli meni itseltäni ihan kohtalaisesti ottaen lähtökohdat huomioon, Stålberg kommentoi.

− Maaleitta jääminen ei silti ole hyvä suoritus, mutta meillä oli paikkoja. Joskus kiekko menee sisään ja joskus ei. Olisimme tarvinneet lisää ruuhkaa maalille saadaksemme tehtyä muutaman likaisen maalin.

Ennen ottelun alkua alkoi kuulua huhuja, että Stålbergin olisi nähty astuvan hallin pihalla taksista ulos noin puoli tuntia ennen alkulämmittelyjä. Ruotsalaishyökkääjä vahvisti huhut todeksi.

− Totta se on. Kävin aamujäillä Vaasassa, jonka jälkeen hyppäsin taksiin. Sillä hetkellä en tiennyt yhtään, mitä tapahtuu. Hieman hermostutti tulla kokonaan uuteen ympäristöön, mutta minut toivotettiin heti avosylin tervetulleeksi joten toistaiseksi kaikki on hyvin.

Sportissa on ollut lähiaikoina valtavaa turbulenssia. Suuri määrä pelaajia on siirtynyt muualle ja seuraan on palkattu uusi urheilujohtaja. Seura on jatkuvasti vakuutellut kaiken olevan osa suunniteltua strategiaa ja että tilanne on hallinnassa.

− Lähipäivät ovat olleet hulluja. Tilanne ei ole sellainen jossa haluaa joukkueena ja seurana olla, mutta ehkä tämä oli ainoa tapa rakentaa tulevaisuutta varten. Sarjajärjestelmä sallii tälläisten asioiden tapahtumisen ja Sportissa rakennetaan ensi kautta varten. Siellä voidaan mahdollisesti viimein ottaa eteenpäin se askel, jota pitkään on yritetty.

Sportin uusi urheilujohtaja on Herkko Koski. Kaksikko ei ole vielä tavannut toisiaan.

− Minulla ei ole ollut mahdollisuutta tavata häntä vielä, näin uutisen Instagramissa. En osaa sanoa muuta kuin että toivon hänen kykenevän auttaa seuraa eteenpäin.

Liigan sarjajärjestelmä sallii joukkueiden tyhjennysmyynnit, mikä on herättänyt runsaasti mielipiteitä ja keskustelua lähiaikoina. Stålberg ymmärtää myyvien seurojen tilanteen, mutta ei osaa sanoa onko järjestelmä kunnollinen.

− En usko että minulla on tähän oikeaa vastausta, mutta ymmärrän mahdollisen pudotusuhan alle joutuvien joukkueiden taloushuolet. Näissä organisaatioissa on myös pudotuksen ansiosta vaarassa olevia työpaikkoja, joten systeemissä on hyvää ja huonoa.

Sport on joutunut valtavan kritiikkivyöryn alle tekemiensä myyntipäätösten ansiosta. Joukkueen kapteenina tällä kaudella toiminut Stålberg seisoo seuran päätösten takana.

− Mielestäni Sport toimi oikein. Tietenkin tuntuu pahalta ettei pysty taistelemaan viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta organisaatio ei ehkä halua olla tilanteessa jossa sen on mahdollista saavuttaa vain pudotuspelipaikka. Ehkä tämä antaa meille mahdollisuuden nostaa rimaa seuraavalle kaudelle. Luotan että he tekivät oikean ratkaisun.

Osa pelaajista on myyty, osa taas Stålbergin tavoin lainattu muualle loppukaudeksi. Stålberg itse aikoo palata Sportiin lainansa päätyttyä.

− Minulla on sinne sopimus vielä kahdeksi vuodeksi, joten palaan takaisin syksyllä.

Stålberg siirtyi pudotuspelitaistelun hylänneestä Sportista lähes varmasti keväällä pelejään jatkavaan TPS:aan. Hänen keskittymisensä ei kuitenkaan ole vielä pudotuspeleissä, vaan ensisijaista on totuttelu uuteen ympäristöön.

− En ole ehtinyt ajatella pudotuspelejä, ensin haluan vain totutella uuteen joukkueeseen. Joukkeiden voimasuhteet vaihtelevat paljon pelityylien mukaan. Minulla ei ole vastustajan suhteen merkitystä, joten katsotaan mitä tapahtuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle